Anton i Hevi Hipi Bejbi

Anton, gitarista Partibrejkersa, objavio prvi solo album

Muzika - regija Show Time

Prije četiri mjeseca imali smo ekskluzivnu priliku slušati prvi solo album gitariste Partibrejkersa i prvi singl najavili za septembar, no umjesto toga sad se pojavio cijeli album pod nazivom ”Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi!”.

Ekipu Nebojše Antonijevića Antona čine dva člana Partibrejkersa, gitarista Robert Telčer i bubnjar Darko Kurjak, te basista Dušan Ševarlić Ševa, koji je obavio i snimateljsko-producentski dio posla.

Za izdavača je izabran Odličan hrčak, pod čijom etiketom su se pojavila i dva prethodna albuma Partibrejkersa. Antonov solo prvijenac pušten je u digitalnom formatu, te ga prati prvi video spot za pjesmu ”Suvišni”, dok je u pripremi i vinilno izdanje albuma.

Ranija Canetova epizoda sa Škrticama i ovaj Antonov solistički izlet sa bendom koji je nazvao Hevi Hipi Bejbi nikako ne znači kraj za kultne Partibrejkerse, što potvrđuje i najava da će svirati u Sarajevu, 2. marta 2018.

Našu raniju tvrdnju da imamo razloga s nestrpljenjem čekati pojavu Antonovog albuma, koji u novoj pjevačkoj ulozi nije ni pokušao dostići vokalnu energiju Caneta, nego su gitara i njegove muzičke ideje aduti kojih se drži, možete i sami provjeriti preslušavajući svih 10 pjesama na Deezeru.

1 razmišljanje na “Anton, gitarista Partibrejkersa, objavio prvi solo album

Komentari su zatvoreni.