Neno-Nikolina-Belan-foto-Anamarija-Vartabedijan

Premijera: prva pjesma s kojom Neno Belan na scenu izvodi kćer Nikolinu

Muzika - regija Show Time

Neno Belan, jedan od najpoznatijih pop kantautora u regionu, premijerno predstavlja pjesmu ”Ti i ja” koju izvodi sa svojom kćerkom, čime zvanično počinje pjevačka karijera Nikoline Belan.

Sa ocem se već pojavila na sceni, kao gošća na Neninom nedavnom zagrebačkom koncertu na Šalati, višedjelnom muzičkom, teatarskom i vizualnom spektaklu koji je bio kruna njegove cijele dosadašnje scenske karijere.

Pjesma “Ti i ja” je nastala na temu instrumentalne skladbe koju je Neno Belan napisao za predstavu “Povratak Filipa Latinovicza” Hrvatskog Narodnog Kazališta u Pečuhu i budući da je dio teme o bezvremenskoj povezanosti dvoje ljudi, snazi takve bliskosti koja je jača od životnih oluja, koja nosi sreću te u konačnici prkosi i smrti, njena simbolika je pun pogodak za odabir početka zajedničkog profesionalnog stvaralaštva oca i kćeri.

“Odlično je bilo surađivati s Nikolinom i jako sam zadovoljan rezultatom. Ponosan sam na nju, jer mislim da je izuzetno kvalitetno oplemenila ovu moju pjesmu”, kaže Neno Belan.

Pjesma je snimana u nekoliko studija i završena u studiju Srđana Sekulovića Skansija, a njenom raskošnom zvuku pridonijeli su članovi Zagrebačke filharmonije, violinistice Pavla Kovač i Lana Adamović, te violončelista Oliver Đorđević, a mandolinu je zasvirao i sam autor Neno Belan koji je zaslužan i za programiranje i aranžman orkestra.