Bukowskee o nestrpljenju i neopraštanju

Muzika BiH Show Time

Frontmen rock benda Emir & Frozen Camels, Emir Bukovica, objavio je četvrti singl potpisan imenom svog solo muzičkog projekta Bukowskee.

U baladi “Polako…” kao gost se pojavljuje popularni glumac i televizijski voditelj Tarik Filipović, vrlo upečatljivo kazujući stihove koji su klimaks i odgonetka jednako upečatljive ljubavne priče.

“Tarik je jedan mali dio svog multitalenta poklonio ovoj mojoj pjesmi i učinio me sretnim, jer nisam mogao dobiti boljeg tumača najvrijednije poruke koju sam htio prenijeti svima, da svi zajedno malo prikočimo, osvrnemo se oko sebe i probamo sagledati šta su to prave i istinske životne i ljudske vrijednosti’’ – kaže Emir Bukovica, dodajući:

“Živimo u vremenu instant kulture, vremenu brzine, površnosti, nestrpljenja i neopraštanja. Svi žele sve, preko noći i odmah. Taj način razmišljanja se na žalost uvukao i u medjuljudske odnose, a još tużnije, i u ljubav. Pale se mostovi iza sebe na prvi znak nekog problema. I sve se to radi glasno i na sva zvona. Ova pjesma govori o tome da ne bi bilo loše malo usporiti, malo se utišati i pokazati malo više sabura (strpljenja)”.

Pjesma “Polako…” je snimljena u studijima Definition Media na Floridi i Long Play u Sarajevu, video spot potpisuje režiser Jasmin Jatić, a glavnu ulogu dobila je Azra Patković, koja spada među najuspješnije bh. modele.

Video spot u HD formatu može se pogledati na službenom Bukowskee YouTube kanalu, a pjesmu poslušajte i besplatno preuzmite na Soundcloud kanalu.