Antonio Serrano

Svjetski virtuoz na usnoj harmonici u Sarajevu – besplatno! (video)

Muzika BiH Show Time

Antonio Serrano virtuoz je na usnoj harmonici, spada u red najvećih nada španske jazz muzike i među najtraženijim je muzičarima u Španiji i inostranstvu.

A sada se ljubiteljima muzike u Sarajevu pruža prilika da ga vide i čuju uživo – besplatno!

Naime, Španska ambasada u BiH, u sklopu kulturnih aktivnosti za ovu godinu, organizirat će u utorak, 8. 11. u Domu Oružanih snaga BiH njegov koncert pod nazivom ”Harmonious”, bez naplaćivanja ulaznica.

Uz nevjerovatno tehničko umijeće i veliko teorijsko znanje, Serranovo je stvaralaštvo izuzetno muzički raznovrsno, što se može vidjeti iz dugačkog spiska saradnji ovog umjetnika, koji se jednako dobro snalazi u različitim stilovima kao što su jazz, flamenco, pop ili klasika.

Nastupao je s velikim imenima muzike kao što su Barbara Hendricks ili Placido Domingo, sa simfonijskim orkestrima iz cijele Evrope, te Wyntonom Marsalisom, Louom Bennetom, Tootsom Thielemansom, Vicenteom Amigom, Clarlesom Benaventeom i velikanom Pacom de Lucíjom.

Kako smo najavili, publika u Sarajevu ima jedinstvenu priliku za koncertno druženje sa Serranom, a ostalima preporučuju da u videu pogledaju jedan od njegovih reprezentativnih nastupa.