TV EYE i Električni orgazam u Hali

Koncerti Muzika - regija Show Time

Najbolji izbor za provesti zagrebačku, ne odveć vruću večer u petak, 02. 07. bila je Hala, prostor koji svaki tjedan svojim posjetiteljima priušti zanimljiv glazbeni događaj.

Tako su ovaj petak kao ‘predjelo’ poslužili Tv Eye, rock n roll i garage band (Miran Kurspahić vokal, Saša Mitrović gitara, Saša Strakoš gitara, Miki Klarica bas, Igor Jurinić bubnjevi) nastao prije nešto više od godinu dana. Odličan izbor za zagrijavanje i nabrijavanje publike. Vokal Miran Kurspahić već nakon prve skladbe odbacio je prsluk izloživši torzo na zadovoljstvo ženskog djela publike i nimalo se ne štedeći dao svoj doprinos glazbenoj i scenskoj atrakrivnosti nastupa.

U skladbi Keep on smiling na sceni se pridružila Mirna Škrgatić svojim vokalom bojeći romantičnu atmosferu. I kao što je Miran obećao, nakon ‘predjela’ uslijedio je ‘orgazam’.

A Električni orgazam (Srđan Gojković Gile, vokal, gitara; Ljubomir Đukić Ljuba klavijature, vokal, Zoran Prodanović Švaba bas, Branislav Petrović Banana gitara, Blagoje Nedeljković Pače bubnjevi) u Zagrebu nije svirao još od jeseni 2019.

Možda nekom se to i ne čini puno, ali Električni orgazam i Zagreb vole se još od osamdesetih, a to je četrdeset godina međusobne vjernosti.

”Dobro veče Zagrebe” pozdravio je Gile okupljene i svirka je otpočela sa „Vi“, uslijedila je „Podjimo“, „Dokolica“. Bilo je nakratko malo tehničkih poteškoća što niti je zbunilo publiku, niti bend. Bend koji ne verbalizira pozivima „sad ruke u zrak“, a  ruke su u zraku, ne poziva publiku da zapleše, a publika pleše i redari povremeno upozoravaju na pridržavanje mjera. Redaju se i one svima znane, još iz osamdesetih.

Osim veterana pjevaju ih sada i u njima uživaju i neki novi klinci. I oni se ljuljaju i kotrljaju „Kako bubanj kaže“. Netko iz publike u toku bisa zavikao je Zlatni papagaj i to je bila zadnja, za kraj.

Story & photo: Darko Marić