Tus Nua

Nova imena region-scene: Tús Nua (Zagreb)

Muzika - regija Show Time

Zanimljiva zagrebačka all-girl post rock, noisy shoegaze grupa osnovana je 2014. godine i poslije nekih personalnih promjena, u novoj postavi radi na prvom albumu, koji je najavljen s dva singla.

Tús Nua su Jordi Ilić (guitar/synth/vocals), Jelena Božić (guitar/synth/vocals) i Matea Milevoj (bass/synth/vocals).

Za domaće prilike njihov je stil kreiran od raznih primjesa avangardnog alternativnog rocka prilično rijedak, ali uvjerljivo zvuči, dapače, impresivno, i bend bi mogao privući pažnju publike, možda čak više vani, pa nije slučajno što su djevojke do sada, osim u Hrvatskoj, svirale u Sloveniji i Belgiji.

Kako u kratkoj biografiji navode, u ovoj postavi rade od 2016. i u ljeto te godine su predstavile prvu, instrumentalnu temu ”Matches”.

Ako su naziv benda izabrale prema irskom terminu za novi početak, Tús Nua ga upravo demonstrira novim singlom ”Geysir”, na kojem gostuje Sara Ercegović, bubnjarica još jedne zagrebačke all-girl post-rock grupe ŽEN, koja je na sceni prisutna još od 2009.

Singl je snimio Vedran Kovačić – Beli (Chicken Sound Studio), a masterirao Igor Meister (Meisterwerk productions).

Prve snimke Tús Nua za sada objavljuje prvenstveno Bandcampu, pa ih možete besplatno preuzeti uz donaciju po izboru kojom ćete podržati njihov rad.

Naslovna fotografija: Live @KSET, 11. 5. 2016., photo by Karlo Stipić