4head

Odlični 4Head i debi album – ostati pouzdan klupski bend ili zajahati zmaja?

Muzika - regija Show Time

Nazvali smo ih ne baš običnom cover grupom i sada to, s prvim istoimenom albumom, samoborsko-zagrebački bend 4head želi potvrditi najširem auditoriju.

Format četvorke, otkud dolazi i naziv benda, predvođen upečatljivim ženskim vokalom Dinke Radonić – Dinx, nastao je 2014., ali ime nisu mijenjali kada je naredne godine postava proširena s malom brass sekcijom, koja je bitno pridonijela bogatstvu njihovog zvuka. Stalnu postavu čine Dinka Radonić Dinx (vokal), Igor Ferderber (gitara), Hrvoje Grubač (bas gitara), Marko Duspara (bubnjevi), Kristijan Jurčić (truba) i Domagoj Ivanković (saksofon).

U ovih nekoliko godina nisu radili autorske pjesme, već su u hard rock / ska maniru obrađivali EKV, Pink, Rihannu, Natalie Imbruglia, Denis & Denis i radili to dovoljno dobro da budu zapaženi među nebrojenim cover bendovima koje ima svaki grad na svijetu.

Rijetki, pak, među njima dobiju priliku da takav materijal snime za album. Četveroglavi ga imaju i eponimni CD u izdanju Aquarius Recordsa će koncertno predstaviti 26. 5. u zagrebačkom klubu Sax.

U priloženim spotovima možete čuti koliko jesu uvjerljivi 4Head u recikliranju tuđih pjesama. Odaberu li to kao svoju trajnu ulogu, i dalje će biti ne baš obična cover grupa, ali probude li im se autorske ambicije – ulaze u sivu zonu neizvjesnosti karijere. Ostati pouzdan klupski party bend ili zajahati zmaja? Nema onoga koji im to može ‘nacrtati’. To će osjetiti u sebi ili neće.