Shejvers

Shejvers s devetim singlom nadomak albuma prvijenca

Muzika BiH Show Time

Punk grupa The Shejvers iz Prijedora odlučila je svoj debitantski album uraditi kao seriju singlova i očekuje se da će ga kompletirati za nekoliko mjeseci.

Zamisao ‘obrnutog postupka’ itekako ima smisla za mlade bendove u BiH, u okolnostima kada diskografija i distribucija skoro ne postoje, a na prste ruke se mogu pobrojati elektronski koji konstantno prate rock produkciju.

Objavljivati singl po singl i tek na kraju ga uobličiti u album znači bitno skratiti put do publike, koja će, kada album formalno izađe, već biti upoznata s opusom benda, a to onda koncertima, kao glavnom sadržaju, daje više smisla.

Shejversi postoje manje od dvije godine i u tom razdoblju uspjeli su, uglavnom vlastitim snagama, snimiti već devet numera od ukupno 12 planiranih da čine album, a za čak pet pjesama snimili su i video spotove.

Najnoviji ”Simfonija ludila” posvetili su, zapravo sebi, jer govori o višedecenijskom prijateljstvu između članova benda, dakle još iz vremena kad ni sanjali nisu da će biti ista muzička ekipa.

Tonsku produkciju obavio je, kao i na ranijim materijalima, Marko Medić, a video produkciju još jedan stalni saradnik, Indir Merdanović.