Svjetsko savršenstvo zvuka i svjetla na Sea Star Festivalu 2018

Muzika - regija Show Time Tehnologija

Uz magičnu muziku, Pink Floyd je svoje kultno mjesto u pop kulturi davno počeo graditi i na senzacionalnom zvuku i svjetlosnim efektima. Danas je to standard velikih svjetskih muzičkih događaja i rijetka prilika da to doživimo ovdje najveći je hendikep naše publike.

Upravo je ta tehnička baza jedan od osnova da Exit dobija titulu najboljeg festivala, a priliku da uživaju u savršenom zvuku i vizualnim efektima sada će dobiti i publika umaškog Sea Stara.

Sa glavne pozornice Exita u sedam je šlepera dovezena 50 metara široka scenska konstrukcija s čijih će krila “svirati” famozna Anya, najmoćniji razglas današnjice sa revolucionarnom adaptivnom tehnologijom za najveće stadione.

Ova serija ozvučenja slavnog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works) prvi je adaptivan zvučni sistem koji samostalno skenira prostor i potom raspoređuje snagu i frekvencije bez neželjenih kompromisa. Sistem, čiji oblik je potpuno revolucionaran, uvijek stoji potpuno uspravno dok niz kompjutera analizira prostor i pomoću elektro motora u kutijama prilagođava zvučnike unutra tako da svi u publici čuju jednako moćan i precizan zvuk u svakom trenutku.

Znatiželjnici u videu mogu pogledati kako to izgleda.

Spektakl u Umagu će potpomoći 3D LED video sistem sa površinom ekrana od 250 kvadrata, a sa svjetski čuvene Exitove Dance Arene stižu i laseri najnovije generacije uz obilje scenskih efekata, te više stotina rasvjetnih tijela za najspektakularniju koncertnu i festivalsku scenu u povijesti Istre!

Sea Star Festival održava se od 24. do 27. 5. i u ta dva dana na Addiko Tesla Stageu, Nautilus Areni i ostalim pozornicama nsatupaju, među ostalima, Robin Schulz, Hurts, Paul van Dyk, Dimitri Vegas & Like Mike, Ofenbach, a sigurno će svim rewgionalnim izvođačima – Tram 11, Edo Maajka, Krankšvester, Nipplepeople, Krešo Bengalka, Boris Štok, Detour, Senidah feat AMN, Dječaci i Sajsi MC – posebno vrijedno biti da se predstave u tom savršenom tehničkom okruženju.

EAW-Bassnectar
EAW-Bassnectar