Tvornica, Max i Iggor Cavalera (foto Roberto Pavić)

Belan testira renoviranu Tvornicu, sada najveću klupsku koncertnu dvoranu u regiji

Metropol Muzika - regija Samo urbano

Lakše je pobrojati znamenite rock bendove iz regiona koji nisu, nego one koji jesu nastupili u Tvornici kulture. A bogami i lista stranac’ je impresivna: Nick Cave, Slayer, Joe Satriani, Patti Smith, Sepultura, Roisin Murphy, Apocalyptica, Buena Vista Social Club tek je mali broj svjetskih zvijezda na bini ovog zagrebačkog kluba.

Vijest da se završava renoviranje zagrebačke Tvornice kulture znači samo jedno – još atraktivniji koncerti mogu se očekivati u tom prostoru.

Novim preuređenjem, Tvornica postaje tehnički i produkcijski najopremljeniji klub u Hrvatskoj, jer je nova oprema (razglas i rasvjeta) birana da zadovolji potreba većine ridera velikih stranih izvođača za ovakav tip prostora. Sve to uz značajno veći prostor za publiku.

Tzv. Veliki pogon do sada je imao kapacitet od 1600 mjesta i sada je povećan da može primiti 2200 posjetitelja, ali uz mogućnst pregrađivanja može se prilagoditi i za manje koncerte, sve do 300 mjesta.

Mali pogon će zadržati kapacitet od maksimalnih 300 ljudi, no i on dobija novu rasvjetu i zvuk, veći backstage i veću udobnost za publiku.

Prvi će test renovirane Tvornice kulture biti obavljen narednog vikenda. Veliku čast dobili su Neno Belan i njegovi Fiumensi, koji će u petak 21. 9. izvesti tematski program sa izvedbom pjesama grupe Đavoli, te Let 3, koji će svirati u subotu 22. 9.

A onda u nastavku do kraja godine slijede, među ostalima, Nežni Dalibor, Mario Biondi, Spain, Luce, Jura Stublić & Film, Letu štuke, Keziah Jones, The Strange, Elemental, Vlatko Stefanovski Trio.

Naslovna slika: Tvornica, Max i Iggor Cavalera (foto Roberto Pavić)