Novi na sceni: Contra (Virovitica)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Dobri duh rock and rolla, zagrebački Hard Place, u četvrtak uveče, 23. 2., udomio je dva mlada benda.

Trebala je to biti na neki način virovitička noć. Contra, (Goran Moslavac – bubanj, Vedran Halužan – bas gitaraMatej Mihelčić – gitara i vokal, Antonio Obadić – gitara) band iz Virovitice promovirao je svoj album, prvijenac, Sunce izlazi na zapadu, izdan prošloga tjedna, a prije njih trebala je nastupiti Bagra, sastav u kojem su također dvojica Virovitičana. No, sudbina se umješala tako da je Bagra zbog bolesti člana morala otkazati nastup, a uskočio je nedavno formirani zagrebački band Dag Raid.

Album Contre najavljen je singlom i spotom ”Pričala si mi” koji se krajem sječnja našao na prvom mjestu ljestvice domaćih i stranih rock pjesama prema broju streaminga na Youtubeu. Album sadrži dvanaest kompozicija uglavnom prožetih iskrenim emocijama i intimnim ispovijedima,  uz zavodljiv ritam i efektne gitarske rifove. Takav je bio i njihov nastup, iskren, žestok s vidljivim užitkom scenskog nastupa. Šteta je što Hard Place nije bio ispunjen još većim brojem znatiželjnika za užitak u ovoj glazbenoj poslastici.

Poslije koncerta kratko smo popričali s gitaristom i vokalom Matejem Mihelčićem i basistom Vedranom Halužanom, koji su otkrili detalje o onome što spremaju za ovu godinu.

”Promoviramo album kroz live svirke. Pripremili smo stvari za drugi album. Pjesme su manje-više pripremljene i negdje na ljeto, jesen mogli bi snimati. Sad snimamo drugi spot. Treći je pripremljen. Tako da ozbiljno idemo dalje. Svirat ćemo što više, kad god nam se pruži prilika, da promoviramo album i priuštimo užitak publici.”

Tekst i foto: Darko Marić