Povratak otpisanih: banjalučki Demofest opet u ringu

Koncerti Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Poslije pet godina pauze, zbog razloga koji se mogu samo naslućivati, ovog jula 2023. godine na tvrđavu Kastel u Banja Luci vraća se znameniti Demofest.

Kako je bilo i ranije uobičajeno, pozvani su bendovi iz cijele regije koji tek traže svoju priliku za dokazivanje da se prijave na konkurs koji je otvoren do 17. aprila, a novo izdanje Demofesta će biti priređeno krajem jula i precizni datum se očekuje nakon usvajanja kalendara kulturnih i turističkih manifestacija grada. Ovo je objavljeno na press konferenciji u Banja Luci, na kojoj je Brankica Janković, direktorica festivala, rekla kako joj je drago da je u mogućnosti da nakon kraće pauze najavi još jedan Demofest.

Znameniti banjalučki demo festival u kontinuitetu se održavao od 2008. do 2018. godine i u tom razdoblju organizatori su dobili prijave više 3000 mladih bendova. Sastavi kao M.O.R.T, ZAA, Seine, Irie FM, ostvarili su respektabilne regionalne karijere, a u koncertnom programu internacionalnih zvijezda nastupili su Asian Dub Foundation, Kosheen, The Sisters Of Mercy, Marky Ramone, Dubioza kolektiv, Hladno pivo i nebrojeni drugi atraktivni izvođači, pa s velikom znatiželjom očekujemo objavu i tog programa u obnovljenom Demofestu.

Uz tvrdnju ‘rock and roll se vratio kući, poželimo organizatoru da se ne ponove nikakve okolnosti za nove pauze jednog lijepog festivala.