Igralom

Igralom objavio drugi album ‘Sunovrat’

Muzika - regija Show Time

Drugi album Igraloma je vani! Objavljen 17. 9. kao zajedničko srpsko-hrvatsko izdanje nezavisnih etiketa Ammonite Recordsa i Geenger Recordsa, dostupan je i za online preslušavanje.

HillbillyAfroFunk je oznaka stila ovog niškog benda, osnovanog 2015. godine i kojeg danas čine Darko Urošević (bubanj), Mladen Marjanović (gitara, prateći vokali) i Dimitrije Simović (bas i glavni vokal).

Prvi album ”Pogrešna poznanstva” iz 2016. godine uglavnom je ocijenjen kao vrlo dobar, ali posebne hvalospjeve bend je dobijao za energične koncertne nastupe diljem Srbije i u regionu, od Skoplja do Ljubljane.

Igralom live

U skladu sa igrom riječi u imenu benda – u značenju koje opisuje svačije djetinjstvo ‘igramo se lomeći i lomimo igrajući se ostacima’ – naziv drugog albuma “Sunovrat” je nova igra riječi.

Pretpostavlja se da etimologija riječi ukazuje na spoj dva pojma: sunce + vratiti, no značenja su raznovrsna: sunovrat je drugo ime za cvijet narkotički djelotvornih alkaloida, narcis, kojim se reinkarnirao lovac iz starogrčke Tespije, Narcis – nepovratno zaljubljen u svoju ljepotu. Ono po čemu mi, ipak, percipiramo sunovrat to je strmoglavi pad ekonomije, čoveka, imperije ili bilo čega što pada velikom brzinom s velike visine.

U tom smislu, na novom albumu Igraloma čuje se ‘strmoglavi sudar’ novog talasa, Afrike i Istoka, saharskog i bliskoistočnog bluesa uz eklektični funk, od kojeg nastaje eksplozija zvuka.

Album ”Sunovrat” sadrži 8 pjesama na CD izdanju, a 7 na vinilu i izašao je za Ammonite Records (Srbija) i Geenger Records (Hrvatska).

Pjesme su komponirali i izveli gitarista Mladen Marjanović, pjevač i basista Dimitrije Simović i bubnjar Marko Tomović, a materijal su snimili u decembru 2017. sa snimateljem Robertom Telčerom u njegovom studiju ”Šamarčina” u Vrbasu, dok su miksanje i mastering uradili Mladen Marjanović i Miloš Drobnjaković (Sound Guru Studios).

Još jedan mali detalj kazuje puno – bend se za pomoć i podršku zahvaljuje Chrisu Eckmanu ex-The Walkabouts.

”Sunovrat” prati prvi singl s albuma, ”Zlato”, a sve pjesme možete poslušati na ovom linku.