Vrela žurka na prvom rođendanu Radio Tvornice

Koncerti Muzika - regija Show Time

U subotu 28.01. Radio Tvornica proslavio je svoju prvu godišnjicu u velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.

Radio Tvornica, nastao na krhotinama nekad uvažavane i popularne Stojedinice koja je izgubila pravo na frekvenciju, nažalost ne možemo slušati na klasičnim radijskim valovima, ali dostupan je na internetu (radiotvornica.hr) i putem DAB+ uređaja.

Ekipa Radio Tvornice pozdravila je okupljene u velikom pogonu, a onda su prepustili pozornicu Djeca! bendu. Bruno Žabek (vokal, bas) i Benjamin Mjeržva (bubnjevi) uz potporu sintsajzera Anje Papa i Luke Vidovića ( Pocket palma) drugi put u četrnaest dana svojom bukom, sirovom energijom i surovim zvukom, te sebi svojstvenim izvedbama pokrenuli su ispunjenu Tvornicu.

Nakon njih pozornicu preuzimaju Riječani. Boris Štok, riječki skladatelj, pjevač i tekstopisac otpočinje svojom „Kao mi“ u pratnji akustične gitare Darka Terlavića (The Sids). Izvrsnom izvedbom (Ispod kože, Predajem se tebi, Još jednom, Ti, Netko poput nas) i energičnim scenskim nastupom, specifičnih plesnih pokreta s obiljem energije, nastup je dojmljiv i bez benda uz odličnu gitarsku pratnju. Ubacuje i ”Voli me još ovu noć” (Denis & Denis) za zajedničko pjevanje s publikom. Odličan nastu završava: I ovo je zadnja pjesma večeras. Oda mom glazbenom idolu i postala je već ustaljeni dio repertoara na odjavnim špicama – Bowijev Space Oddity.

Zatim na pozornici eksplodiraju Jonathan, riječki bend nastao 2011. i malo koga nije pomeo prvi udarni val, zarazni nastup, furiozan ritam i lavina energije koja tjera na ples. Izvodili su svoje Who Lies to Whom, School, Maggie, Falling… žestoko, emotivno, strasno, oštrih gitarskih rifova. Njihov nastup… nemoguće je to opisati, morate ga doživjeti.

Long Live Radio Tvornica.

Tekst i foto: Darko Marić