Sarajevski Foxy Head objavio singl ‘’Kad zafali ti nježnosti’’

Muzika BiH Show Time

Sarajevska rock grupa Foxy Head predstavlja video spot za pjesmu ”Kad zafali ti nježnosti” u izdanju Sarajevo diska.

Muziku i tekst za pjesmu potpisuje frontmen, gitarista i pjevač benda Sergio Slatinac, a produkciju spota potpisuju Damir Pirić i Gorčin Zec.

Ritam gitarista i osnivač Foxy Heada, Zlatko Slatinac, podsjeća da je u augustu 2022. premijrno prikazan dokumentarni film o bend na Sarajevo Film Festivalu, a ubrzo potom i na jedinom bh. festivalu muzičkih dokumentaraca, dokuMfestu u Zenici. Za one što su pogledali film, ovaj spot neće biti iznenađenje jer je on završna scena dokumentarca.

Za pjesmu ”Kad zafali ti nježnosti”, autor Sergio Slatinac kaže: Vjerujem da će se raji koja voli gitarske rifove ova pjesma svidjeti, jer je jedna prava southern rock numera koja i dalje zadržava neki pop senzibilitet koji je pomalo izgubljen na alternativnoj sceni u BiH, a i šire.

Foxy Head su nastali 2017. i nakon 5 godina klupskih svirki posvećuju se isključivo autorskom radu. U maju 2022. su izdali prvi najavni singl ‘’Ne treba mi razlog’’, a bude li teklo sve po planu, album prvijenac trebao bi se pojaviti ove godine.