Promocija knjige Terca na tišinu Sanina Karamehmedovića u glazbenoj knjižari Rockmark

Muzika - regija Pričam ti priču Priče o pjesmama Show Time

U petak, 27. 2. 2023., u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark održana je promocija knjige pjesama Terca na tišinu, Sanina Karamehmedovića, basista i tekstopisca grupe Silente.

Tko bi rekao da toliko je ljubitelja poezije – Rockmark je bio prepun. Kao uvod, Tibor Karamehmedović, druga polovina autorskog dvojca, počastio je prisutne Tercom na tišinu uz akustičnu gitaru.

Knjigu i autora predstavili su Krešimir Blažević, urednik knjige, Nikša Bratoš, glazbeni producent, Ivan Lulić, pisac. U ležernoj atmosferi analizirano je značenje samog stiha „Terca na tišinu“ i fenomena grupe Silente. Sanin je kroz anegdote predstavio svoj stvaralački proces i odnos, komunikaciju sa glazbenim producentom i bratom Tiborom..

Nikša Bratoš je Silente opisao kao „stvar spoja“.  Spoja glazbe i teksta. „Imaš dva talentirana momka u okviru jedne familije. Dva brata su se u stanju posvađati oko boljeg komada šnicle, a kamoli oko toga čiji će doprinos bendu biti veći. E, sad, kad su obojica svjesni kvalitete drugog, dobar tekst uzrokuje dobru glazbu i dobra glazba uzrokuje dobar tekst. Tako da je to kod njih super kombinacija. Sanin je vrlo samokritičan. Čvrsto na zemlji, pa čak i malo ukopan“.

Iako najavljena, zbog obaveza, promociji nije mogla prisustvovati Saninova bivša profesorica sa filozofskog fakulteta Julijana Matanović, a što misli o njegovoj knjizi objavila je na facebooku.

„E, kad bih se samo još jednom našla u predavaonici i kad bih mladim ljudima trebala za interpretaciju predložiti suvremenu pjesničku zbirku, ja bih predložila Saninovu knjigu “Terca na tišinu”. A da sam srednjoškolska profesorica hrvatskog jezika, stavila bih je na popis izborne lektire.“

Tekst i foto: Darko Marić