Jelena Vanjek Jella

Luda i naivna? Ili, suprotno, rock pjevačica koja zna šta želi

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka pjevačica Jelena Vanjek Jella prošla je kroz bendove Valungari (ska punk) i Hitchcock (garage rock), pjeva u veselom sastavu Kužiš stari moj, a prvim solo singlom najavljuje i novo intrigantno poglavlje u karijeri.

Jella je sa Valungarima – bend iz Martin Brega nadomak Zagreba, sa karijerom koja traje više od dvije decenije – snimila njihov debitantski album ”Šljuk”, 2009. godine, koji je od velikog broja rock kritičara dobio najviše ocjene, te naredni ”Akcija” (2011.), a onda je pjevala u zagrebačkom garage / punk rock sastavu Hitchcock, s kojim je snimila nekoliko singlova.

Ovogodišnji Jelenin ‘poslodavac’ je zagrebački sastav Kužiš stari moj, no ovih dana pjevačica je predstavila svoj prvi samostalni singl ”Luda i naivna”.

Na stihove Krunoslava Krapeca (autora koji tekstove piše za brojne mlade izvođače), muziku su komponirali Mihael Kvorka, (pjevač jedne vrlo posebne crossover grupe The A!) i Marijan Gudelj, inače producent istog sastava.

S takvom ekipom i s glasom Jelene Vanjek ništa se manje nije moglo očekivati od ugodne i moderne pjesme, upakirane u neagresivni plesni bruno-mars-ronsonovski funkoidni ritam, broj koji bi trebao trajati.

Najava Jellinog izdavača, Dallas Recordsa, da ”Luda i naivna” najavljuje samostalni rad koji neće završiti ovim singlom već je početak jednog novog poglavlja, postaje još intrigantnija ako kažemo da je na nedavnoj live promociji singla ona pjevala i nekoliko covera, koji očito označavaju njezin muzički krug – ”You know i’m no good” Amy Wineghouse i Princeov ”Purple rain”.

Ako oni čine stilske parametre pjevačice, nastavak valja s nestrpljenjem čekati.

1 razmišljanje na “Luda i naivna? Ili, suprotno, rock pjevačica koja zna šta želi

Komentari su zatvoreni.