Majka Mara

Majka Mara? Neobično ime i funny groove novog benda

Muzika - regija Show Time

Novo ime na beogradskoj pop/soul sceni je Majka Mara, tročlani bend čije ime može zvučati banalno, ali premijerni singl “Diši duboko” je daleko od toga i sa znatiželjom možemo iščekivati njihovo prvo EP izdanje.

Ugodan zvuk klavira, milozvučna ‘smoothie’ melodija, lagani plesni ritam… već početak pjesme je obećavajući, a tek riječi ljubavne teme, sa britkošću koja je tipična za današnju generaciju – sasvim je to dovoljno da obratimo pažnju na buduće radove trija Majka Mara.

Predvodi ga pijanistica i pjevačica, te autorica muzike i teksta Marija Lazić, a uz nju su basista i producent Nikola Usanović i bubnjar Boris Usanović.

Novi bendovi sve češće izvode muziku pomiješanih žanrova, a u ovoj priči to je kombinacija popa, soula, funky (& funny) groova i jazzy stila. intepretacijom njegovih članova. Marijini stihovi su ”intimna priča s kojom se sreću svi zaljubljeni, sretni, razočarani, uplašeni i radoznali ljudi dok pokušavaju na svojstven način savladati umjetnost življenja”.

I tada u glavi kreće beat, čika Rambo ne bi takav napravio hit, Hvala mali, eto niotkuda pesme…

Bend, po najavi njihovog izdavača Lampshade Media, trenutno snima još nekoliko pjesama koje se na jesen očekuju na njihovom prvom EP izdanju i budu li na tragu nastupne pjesme, Majka Mara je još jedno ozbiljno ‘oktriće’ ove 2018., koja je u tom smislu zanimljivo počela.

3 razmišljanja na “Majka Mara? Neobično ime i funny groove novog benda

  1. Marchai a un sacré charisme elle a tout une voix exceptionnelle et une virtuosité instrumentale le piano et une personnalité très attachante qui l’a rend unique.

  2. Konačno nešto normalno, lepo, puno duha i muzički izvrsno artikulisano da se pojavi i kod nas!!! Majčicu Maru bi, obavezno, morali da kloniraju!!!!!

Komentari su zatvoreni.