Ambasador, nagrada

Kandidati za prvu electro-nagradu Ambasador

Muzika - regija Show Time

Prva dodjela buduće tradicionalne nagrade akterima elektroničke scene u Hrvatskoj pod nazivom Ambasador, kako smo već pisali, dodjeljuje se 15. novembra/studenog u zagrebačkom kinu Forum.

Nagrada se dodjeljuje u više od 40 kategorija, među kojima je i jedna regionalna – za najbolji regionalni festival kandidati su Exit – Novi Sad, Fresh Wave – Banja Luka, Lovefest – Vrnjačka Banja, Sea Dance – Budva, ECO Festival – Opatje Selo, Slovenija i Southern Soul – Ulcinj.

Za ilustraciju smo izdvojili još nekoliko zanimljivih kategorija.

Za najbolji festival u zatvorenom prostoru jedan od kandidata je riječka Hartera, među najbolje indie/alternativne festivale nominirani su Seasplash Pula, SuperUho Primošten, Goulash Disco Festival Komiža, Soundwave Tisno i InMusic Zagreb, a u kategoriji festivala još su najbolji novi festival (kandidati: Croatia Music Adventures Dubrovnik, MTV Summerblast Poreč te čak tri festivala u Tisnom, Movement Croatia, Love International i Defected), zatim najbolji tehno festival, najbolji bass festival (Outlook, Pula) itd.

Nagrada Ambasador će pripasti i klubovima u nekoliko kategorija, među kojima smo izdvojili ‘najbolji veliki klub’ (Boogaloo i Aquarius u Zagrebu, Central u Splitu, Byblos u Poreču i Revelin u Dubrovniku), dok će se u katerorijama najboljih DJ-eva i performera dodijeliti 11 trofeja.

U posebna priznanja spada nagrada za životno djelo, a tu nominacije imaju Pero Fullhouse, Sergej Snooze, Damir Cuculić, Vedran Meniga, Ludvig & Go Cut i Nick Colgan.

Glasanje traje do 6. 11. i možete sudjelovati ovdje.