OK Fest Party

OK After Party: netipične DJ uloge za frontmene bendova i jednog glumca

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Za svoje after party programe OK Fest je ulogu noćnih DJ zabavljača povjerio i frontmenima bendova koji nastupaju na festivalu, ali i nekima koji će samo zbog toga biti na Tjentištu od 6. do 8. 7.

Listu tih ekskluzivnih DJ-eva predvodi Vukašin – Irie FM, nekadašnji član reggae benda Eyesburn, pa se može naslutiti kakav će njegov set biti. Tu je i poznati glumac Sergej Trifunović, koji inače ima i muzičku karijeru sa svojim bendom, no već neko vrijeme oduševljava sa vrlo posebnim DJ nastupima u kojima spaja punk, Carminu Buranu i Đorđa Marijanovića.

Gile, frontmen Električnog orgazma, već je imao po regionu uspješna DJ predstavljanja sa svojom selekcijom soul, funk, rock, disco i reggae muzike, a na Tjentište eskluzivno dolazi samo zbog party programa, kao i Vasil Hadžimanov, poznati kompozitor i pijanista. Njegova ideju kombinacije balkanskih tradicionalnih ritmova i modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock) dobro je poznata u okviru opusa Vasil Hadžimanov benda, a njegov lider se uspješno predstavlja i u ulozi DJ-a sa repertoarom afričkih i afroameričkih ritmova.

Mika the Kawiar, odnosno Milan Mika Aćimović iz bendova Sopot, Manessagra, Jabboko sa Negrass, WD 40, Sunshine, Wikluh Sky, a uz to još dirigent gradskog hora Beograd, s takvim muzičkim temeljem sigurno će ponuditi atraktivan DJ set.

Napokon, Mirela Priselac Remi je sa svojim Elementalom među headlinerima ovogodišnjeg OK Festa i ima dvostruku ulogu – da na OK After Party bini u OK kampu zabavlja publiku u ulozi DJ-a.

Ovakva uloga vrhunskih umjetnika u kombinaciji sa atraktivnim bendovima koji će nastupiti na tri festivalska stagea, opravdavaju najavu odličnog provod na ovogodišnjem Nektar OK Festu, a informacije o još dostupnim paketima možete naći na zvaničnoj stranici festivala.