Dingospo Dali objavio ‘herojski grunge’ album

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Beogradski alternativni rock bend Dingospo Dali objavio je svoj drugi album “O nečemu lepom”, koji je svojevrsna emotivna nadgradnja prvijenca “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” iz 2017.

“U album je uloženo puno truda, rada i ljubavi kako te puno strpljenja za njegovu realizaciju, pa je potrebno strpljenje i za njegovo preslušavanje. Ko ga nema, neka ne započinje, a ko ga ima, nadamo se da će se na njega i vraćati”, kaže pjevačica benda i autorica stihova Sandra Vidojević.

Pored Sandre, beogradski bend čine bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović.

Zajedno su komponirali deset pesama tokom prethodnih nekoliko godina, a snimane su 2019. u studiju “Šamarčina” u Vrbasu, uz pomoć producenta Borisa Mladenovića Bomle, gitariste Jarbola i Škrtica, koji je album kompletno snimao i miksao, dok je master albuma urađen u Mastering studiju u Londonu.

“Bomla je muzičar sa puno iskustva i pripitomio nas je baš onoliko koliko je bilo potrebno da se sve što smo zamislili sprovede u delo. Našu muziku je opisao kao ‘herojski grunge’ i naučio nas da se prema njoj odnosimo u skladu sa tim žanrom”, objasnio je Nikola Vidojević osnovnu muzičku ideju novog albuma.

Ona je izražena pjesmama vrlo različitih tema, od onih o snovima, željama i svom unutrašnjem svijetu (”Srce”), preko ”Putokaza” koji govori da ne treba zanemarivati sopstvene instinkte do “Hoću da vrisnem” s porukom “Ne povlačiti se, već uzdići se”. No, svih osam tema zaokružuju, zapravo, osnovno: Dokle god postoji i trunčica lijepog ili makar težnje za nečim lijepim – sve je u redu.

Album ”O nečemu lepom” možete preslušati na Soundcloudu i drugim audio servisima.