The-Cure

The Cure obilježava i zagrebački IN Music i novosadski Exit

Muzika - regija Show Time

Engleski rock alternativci na prvom pohodu u svojoj 40-godišnjoj karijeri u ove krajeve sviraju na oba najveća domaća festivala, IN Music u Zagrebu i Exit u Novom Sadu.

Iako već deset godina nemaju novi studijski materijal, The Cure su i dalje među najvećim svjetskim koncertnim atrakcijama, a svoj jubilej – 40 godina od izlaska debitantskog albuma Three Imaginary Boys koji se pojavio u proljeće 1979. godine – bend će obilježiti na specifičan način, festivalskom turnejom u 2019.

Zakazali su već 18 nastupa, od Rock on the Lawns u rano proljeće, pa do Nova Rock Festivala u Austriji, Firenze Rocks, te njemačkih Hurricane i Southside Festival, a odmah poslije potonjeg će zasvirati u Zagrebu, na 14. IN Music Festivalu, koji će se na Jarunu održati 25. i 26. 6.

Nakon što nastupe na belgijskom Rock Werchteru, The Cure se vraća u ove krajeve i predvode line-up novosadskog Exita, koji se održava od 4. do 7. 7., a oni su na programu prvog dana.

Exit je već intenzivnije počeo najavljivati svoje ovogodišnje izvođače, pa je otkrivena prva serija bendova koji će se pojaviti na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Među njima je američki hard rock bend Greta Van Fleet, još jedno zvjezdano ime, a potvrđeni su još Phil Anselmo, frontmen Pantere sa svojom novom grupom The Illegals, finska metal diva Tarja Turunen, engleski ska bend The Selecter, norveški metalci Arcturus, britanski punk kvartet Peter and the Test Tube Babies, pioniri švedske metal scene Entombed A.D i kalifornijski hardcore Total Chaos!

Greta Van Fleet
Greta Van Fleet