Kantautor Chosque najavljuje prvi album u 40 godina karijere s konceptualnim triptihom

Muzika - regija Show Time

Rijetko se može čuti da neki glazbenik proslavlja 40 godina karijere svojim prvim albumom, a kamoli da ga najavljuje konceptualnim triptihom, odnosno s tri pjesme i videospota odjednom.

Chosque je karijeru započeo 1983. godine u rodnom Slavonskom Brodu sa sastavom Tračak istine, da bi potom bio dio grupa Sjećanja, Moris, XIII. Apostol Baldrick band i brojnih drugih, osnovao je sastav Kulen Gang, zasvirao je i u Zlatnim akordima, Telefon Blues Bandu i kultnim Animatorima Kreše Blaževića, a godinama je bio i dio sastava Stop specijaliziranog za Jimija Hendrixa.

Od prije koju godinu Zvonimir Ćosić s umjetničkim imenom Chosque predstavlja i svoj solistički kantautorski materijal, a odnedavno surađuje s producentom Rejhanom Okanovićem (Lu Jakelić, Tina Vukov…). Njih dvojica stvaraju materijal koji će se zvati “Amen, finito, kaput”, prvi solistički studijski album Chosqueta u 40 godina karijere. Čudno, ali istinito.

Album je upravo najavio triptihom, odnosno s tri singla i spota. U pitanju su pjesme “Imam tvoju riječ”, “Knockdown” i “Putovanje”.

Prva od njih je emotivna priča u koju se sjajno uklopio odličan Trio Maršrutka koji svoju dionicu pjeva na ruskom jeziku. “Knockdown” nas vraća u njegove rock korijene i uz nju će se publika vrlo lako razmahati i zaplesati, a “Putovanje” je nova emotivna numera koja se pri svojem kraju pretvara u pravu rock poslasticu. Jedinstveni triptih, doista, a za koji je snimljen i videospot koji se može rastaviti na tri dijela, ali zajedno također funkcionira jer se jedna priča naslanja na drugu, odnosno druga na treću. Slikovito rečeno – od namještanja seta u pjesmi “Imam tvoju riječ”, preko stupanja na scenu s pjesmom “Knockdown” do silaska sa scene kroz pjesmu “Putovanje”. Iza cijele koncepcije, od snimanja do montaže, stoji cijenjeni redatelj Dinko Čvorić Doringo.

Sljedeća faza je izlazak albuma “Amen, finito, kaput” koji će svjetlo dana ugledati onda kada se i priroda budi – na proljeće.