Kako je Konstrakta dekonstruirala Tvornicu kulture (fotoalbum)

Muzika - regija Show Time

Eurforija i lom, najkraći je opis femomenalnog koncerta koji je Konstrakta sa Zemljom gruva priredila u zagrebačkoj Tvornici kulture 25. 6.

Ona je „obična žena, nosi šiške i ima madež“, a nakon petog eurovizijskog mjesta postala je  poželjna na svim muzičkim pozornicama. Ona je Ana Đurić – Konstrakta.

Do prije četiri godine vodeći vokal Zemlje gruva, a onda samostalna umjetnica (mora biti zdrava). Pred Tvornicom kulture u 20 sati stvorio se više od stotinu metara dug red publike koja je čekala na ulaz. U 21 Tvornica je bila puna. Konstrakta je sa Zemljom gruva zapalila ionako već usijanu atmosferu izvodeći Nobl (Trilogija) što su okupljeni prihvatilio, odmah, pjevajući uglas, s njom. Očito dobro pripremljeni. Uslijedili su Plodni dani i upozorenje: „Pazite što radite. Ovih dana imamo manje prava nego ranije“.

Euforična atmosfera nastavila se iz skladbe u skladbu, a kako su na scenu počeli pristizati darovi u vidu, grudnjaka, 100 kuna… zamolila je publiku da uspori,a ona će reći kada je trenutak u kojem prima darove.

„Svirali smo obrade Dina Dvornika“ -najavila je Afriku, a potom i Zašto praviš slona od mene. Žvake, Nemam šamana, Mekano… i na kraju kulminacija uz In Corpore Sano u kojoj ju je publika gotovo nadglasala. Uslijedio je gromoglasan poziv da se vrate. Vratili su se i izveli Trilogiju.

Rekonstruirao: Darko Marić