BoooX – novi sarajevski bend najavljuje debi album

Muzika BiH Show Time

Promocijom novog singla i spota ”Tišina” uz nastup u sarajevskom klubu Monument, 14. 8., novi sarajevski bend zvanično najavljuje album prvijenac ”Poluton”.

Electro-pop sastav Booox formiran je 2019. godine i čine ga kreativni dvojac, bubnjar Berin Tuzlić (dRUMELODY) i pjevač Mirza Golo (Blavors), te basista Osman Abdelmukaram.

Autorsku premijeru imali su u novembru, objavljujući prvi video za broj ”Berlin”, a prvi značajan nastup priredili su na izmaku zime ove godine, u popularnoj sarajevskoj Jazzbini, da bi nam se onda svima dogodila pandemija i promjena svih planova.

Prebacujući se u virtuelni svijet nove normalnosti, Booox objavljuje video singlove ”Poluton”, ”Finski igrach” i najnoviji ”Tišina”, te ponovo izlazi pred publiku, na nastup 14. 8. u klubu Monument, čime zvanično najavljuje prvijenac ”Poluton”.

Album pod etiketom Sarajevo diska već je dostupan na digitalnim muzičkim platformama (Spotify, Bandcamp, Itunes…) i na Youtube kanalu, a sadrži deset pjesama za koje je muziku uradio Berin Tuzlić, dok tekstove potpisuje Mirza Golo, koji ih opisuje kao ”priče novog vremena univerzalnog za cjeli Balkan”.