The Paints singlom najavljuju cjelovečernji album

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Nakon prvog EP-a “Love Is Gonna Come” iz 2020. godine, zagrebački sastav The Paints izdao je novi singl “Marshmallow Fight” kao najavu albuma koji se očekuje sljedeće godine.

“Marshmallow Fight je borba u tri runde. U baršunastim rukavicama. Sa niskim udarcima”, opisuju pjesmu njeni autori, Grigor Bartolec (muzika, tekst) i Marko Vucelja (tekst).

Za razliku od prvog EP-a urađenog s jednostavnom i minimalističkom produkcijom pjesama, sada se bend odlučio za bogatiju zvučnu sliku sa gostima (hammond orgulje: Jelenko Hodak, backing vokali: Romana Orešnik i Ivana Marić), što je ostvareno snimanjem u Sunday Studios u Sv. Nedelji i miksanjem/masteringom u Green Hill Studiju.

The Paints su autorski tročlani sastav iz Zagreba i osnovan je 2016. Žanrovski se svrstava u alternativni rock sa primjesama bluesa, a tekstove pišu na engleskom jeziku. Članovi su više godina prisutni na sceni kroz razne autorske i cover sastave i postavu čine Grigor Bartolec – gitara, vokal, Josip Pavlović – vokal, bas i Marko Vucelja – bubanj

Za prezentaciju svog rada odabrali su d.i.y. pristup i sve što mogu rade sami. Nemaju izdavača, PR agenciju, budžet za snimanje vizuala, izradu web-a i vođenje društvenih mreža. Sve su to podijelili između tri člana benda koji sami odrađuju sve te popratne aktivnosti kojima se band mora baviti kako bi napredovao. Jedino (a i ono najbitnije) gdje zadatak prepuštaju profesionalcima je studijsko snimanje, miksanje i mastering.