EXIT_2017

Pred početak Exita 2018 – najmoćnija produkcija ikada u regionu

Muzika - regija Show Time

Od sutra (12. 7.) Exit će opet biti u centru pažnje svjetske muzičke javnosti, a prošlogodišnja redizajnirana glavna pozornica ovaj put je tehnički i produkcijski još više unaprijeđena.

Sve titule koje je Exit dobio kao jedan od najpoznatijih svjetskih muzičkih festivala donose i stalnu obavezu da se očekivanja publike ne samo ispune, nego i postavljaju novi standardi s kojima muziččki sadržaji postaju još impresivniji.

EXIT festival, od 12. do 15. 7. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, predstavlja neke od najboljih svjetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvijezda kao što su Ziggy Marley, Fever Ray, Alice Merton, Grace Jones, David Gueta, Franch Montana, LP, Bajaga i Instruktori, Bad Copy, a nastupe izvođača na glavnoj bini će pratiti spektakularna produkcija, ččiji su glavni sadržaji već predstavljeni na Sea Staru u Umagu, krajem maja.

Tehnička oprema je u Novi Sad stigla u više od 20 šlepera. Konstrukcija main stagea čak 59 i visoka 18 metara, sa krilima koja su ove godine podignuta za još tri metra u odnosu na prošlu godinu.

Na nju je postavljeno rekordnih 1142 LED panela spojenih u atraktivan scenski raspored, dok je specijalne video efekte pripremio čuveni visual studio DubLab iz Lisabona, uz dodatnih sedam lasera nove generacije koji daju najprecizniju moguću definiciju slike.

Napokon, moćni zvuk sa bine isporučuje famozni Meyer MILO sistem sa 110 zvučnih kutija koje čine adaptivan sistem i samostalno skenira prostor, a potom raspoređuje snagu i frekvencije bez neželjenih gubitaka, što znači da se zvučnici u kutijama prilagođavaju tako da svi u publici čuju jednako moćan i precizan zvuk u svakom trenutku.

Slogan ‘Exit avantura’ na ovaj način ima cjelovitu potvrdu.

exit-festival-2017