Poziv mladim muzičarima za prijavu na Exit

Muzika - regija Show Time

EXIT festival i SKC Novi Sad objavljuju konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. jula. Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se više od 6.000 izvođača, a samo prošle godine od čak 1083 prijavljena izvođača iz 28 zemalja, izabrano je 34 bendova i 10 DJ-eva.

Najveći dio novih izvođača nastupaju na Future Shock Stageu, posvećenu upravo muzičkim nadama, a ostali će svirati na Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Radio AS FM, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.

future shock stage

Bendovi, di-džejevi i kantautori već od danas, 3. marta, mogu obaviti prijavu putem aplikacije na stranici www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do subote, 25. 3.

Neophodno je da svi kandidati otvore profil na Exitovom webu i postave najmanje dvije svoje numere ili DJ miksa putem striming servisa SoundCloud, te da ih, uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr, uvrste u svoju prijavu. Za sve izvođače koji već od ranije imaju svoje profile, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2017. godinu.

future shock stage

Selektorski tim čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije “Bunt” Branka Glavonjić, voditelj i urednik emisije “Tri boje zvuka” Bojan Perić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće “Lampshade Media” Nikola Jovanović, suosnivač “Koncerta godine” i muzički urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, radijski voditelji Dušan Majkić, Daško Milinović i Alma Kovčić, programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor “Zgro” Todorović, glavni urednik Nocturne magazina, Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnik programske produkcije EXIT Festivala, Milan Rakić, kao i stage menadžeri bina na kojima će biti priređen program mladih muzičara.

Naravno, i publika ima priliku dati svoj glas, jer će izvođači sa najviše lajkova i podrške na Facebook, Twitter i SoundCloud nalozima, imati i veće šanse za nastup na EXIT-u.