Elvir Laković Laka

Laka: zašto ”Ostarih” i zašto baš danas?

Muzika BiH Show Time

Na svom video kanalu Elvir Laković Laka upravo je objavio novi spot ”Ostarih”, a pjesma govori o tome da ako ne uradimo stvari koje želimo odmah, možda neće biti vremena da ih uradimo ikad više.

Zašto ”Ostarih” i zašto baš danas?

Elvir Laković Laka rođen je u Goraždu 15. 3. 1969. godine, dakle danas je napunio famoznih okruglih 50.

Na sceni se pojavio također kao ‘ostarjeli’ po standardima showbiza, kada je bio već nadomak tridesete godine života – 1998. je snimio svoju prvu pjesmu “Razočaro”. Ona je jedne  oduševila, dok su drugi bili šokirani njenim minimalističkim “hard pop” zvukom i izvedbom na rubu karikiranja, a dodatno još izgledom izvođača koji je više sličio na parodiju muzičke zvijezde.

Upravo je to postao Laki budući prepoznatljvi stil. No, nije žurio, pa je sljedeću pjesmu “Vještica” objavio tek 2000., pa naredne godine treću pod nazivom “Mor’o” (za koju je dobio BiH muzičku nagradu Davorin u kategoriji rock pjesma godine) i tako redom, samo po jedan song godišnje sve do 2007., kada se pojavljuje njegov debitantski album “Zec” – a Laka je već nadomak četrdesete!

Danas, eto, ima 50.

Uz čestitke, želimo mu da i dalje bude odmjerena zvijezda, ‘stvorenje’ u čiji jedinstveni stil spada i princip ”krako i jasno”, jer nikada ni jedna njegova pjesma nije imala više od jedne riječi u naslovu.