Tight Grips

Nova imena regionalne scene: Tight Grips

Muzika - regija Show Time

Tight Grips je klasični rock trio iz Karlovca nastao u 2014. godini, kada je snimio i svoj prvi demo album, najavljujući ozbiljne ambicije, a službeno su potvrđene samo dvije godine kasnije, pobjedom na HGF festivalu.

Karlovac nije veliki grad, a kada se još doda činjenica da je Zagreb vrlo blizu, logično je da gotovo svaku njegovu potentniju muzičku pojavu metropola vrlo brzo magnetski privuče.

Svejedno, u novoj generaciji rock bendova Karlovac se može pohvaliti sa dva svoja autentična predstavnika koja još uvijek o(p)staju u svom gradu. Prvi i po stažu stariji alternativni rock metal bend EoT (nagrađen na banjalučkom Demofestu 2016.) već smo predstavili, a pažnju zaslužuje i trojka ‘čvrstog stava’.

Tight Grips

Tight Grips je već u godini poslije osnutka odsvirao pozamašan broj koncerata diljem regije te uporedo počeo raditi studijske materijale za prvi album, koji je pod nazivom ”Storyline” pojavio početkom 2016. kao samostalno izdanje.

I upravo to postaje njihova važna godina. Nedugo nakon objavljivanja debitantskog albuma, bend je pobijedio na jubilarnom 20. HGF-u (Hrvatskom glazbenom festivalu), što je formalno priznanje da su u toj sezoni bili najbolji demo bend u Hrvatskoj.

Ljeto 2016. su Tight Grips proveli na nekim zanimljivim festivalima regije, pa je trojac tako nastupio na Bedem Festu u Nikšiću, devetom Ferragosto Jamu u Orahovici, Hoomstocku i šestom RockLiveu u Koprivnici.

Trenutno mladi karlovački bend uobličuje i snima nove pjesme, koje bi uskoro trebale biti objavljene kao novi album u ljeto 2017. Kako su već navikli, to neće nimalo reducirati njihov stav ‘Play as many shows as possible’, pa poslije nastupa na zagrebačkom “Biggest Little Rock Festivalu” minulog vikenda, grupa se sprema za mini turneju u Engleskoj (!) koja bi se trebala dogoditi idućeg mjeseca.

Tight Grips su: Dominik Hrgić (bubnjevi), Matija Petrunić (bas) i Krešimir Ćurić (gitara, vokali).