Singlovi sedmice: Šerbedžija ‘Eto pjesma’ & Bebek ‘Učini me sretnim’

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Rade Šerbedžija priprema novi album sa svojim Zapadni kolodvor bendom i najavljuje ga prvim singlom ”Eto pjesma”, a u susret svom novom izdanju i Željko Bebek ima najavni singl s baladom ‘Učini me sretnim’.

Broj vrlo efektnog naziva ”Eto pjesma” i stihovi koji u refrenu kažu ”Eto pjesma za usput, eto pjesma, još sam tu, eto pjesma, i za kraj, kad nam uzmu sve, neka pjesma ostane”, autorsko su djelo Huseina Hasanefendića Husa (muzika, tekst i aranžman) i jedna je od moćnih tema koja na prefinjeni poetski način opisuje naše vrijeme u kojem ”pustili smo drugim da nam kroje košulje i sad nas steže oko vrata, nije najbolje”.

Kapa dolje i autoru i Šerbedžiji za jednostavnu a senzualnu interpretaciju, kao i bendu koji je pjesmu snimio – Dado Marinković (bubanj), Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika).

Snimanje, miksanje, mastering i produkciju obavio je Davor Smotalić Smotke u studiju SmotkeSoundStudio. Dodajući još da će se na najavljenom Šerbedžijinom novom albumu pojaviti još Elvis Stanić, Darko Rundek i Damir Urban, možemo očekivati izdanje koje će dati veliki pečat ovoj godini nesretnoj za cijeli planet.

Za 75-godišnjeg Željka Bebeka može se reći da u zadnjim godinama na raskošan način ubire plodove karijere koja traje više od pola stoljeća, te da, istovremeno, uživa u nekoj vrsti druge mladosti.

Tri godine poslije uspješnog albuma ”Ono nešto naše”, Bebek je već počeo novim singlovima najavljivati i naredno izdanje, a za treći je izabrao intimnu pjesmu ”Učini me sretnim” na stihove pjesnika Željka Pavičića i muziku Branimira Mihaljevića.

Emotivna autobiografija zaokružena je spotom rediteljice Sandre Mihaljević, koja je niz privatnih snimki porodice Bebek smjestila uz simbolični retrovizor, ogledalo u rukama pjevača.