Blijedo izdanje Vojka V u prvoj kolaboraciji sa Z++

Muzika - regija Show Time

Autorovom opisu ”hit bez teme i refrena” ipak ćemo dodati – pjesma bez energije i mašte na kakvu smo navikli i kakvu očekujemo od Vojka V.

U ovo karantensko vrijeme nova muzička produkcija je prilično skromna i uglavnom se susrećemo sa raznolikim projekima pjevanja i koncertiranja iz kućne izolacije, što je samo po sebi hvale vrijedan trud muzičara da nam svakodnevicu učine koliko-toliko podnošljivijom.

Dosta rjeđe se, pak, pojavljuju nove pjesme, kao što je ”Obama” Vojka V, za koju je beatove uradio poznati rap producent Koolade.

Splitski reper, koji je prošle godine jednoglasno opisivan kao senzacija, a njegove teme poput ”Ne može” i ”Kako to” postale reperski fenomen, ovaj put je, u najmanju ruku, ponudio anemičnu pjesmu. Prva njegova kolaboracija u karijeri, po prirodi stvari, trebala je biti nova ‘eksplozija’, no Vojko je odabrao Z++, člana osječkog Retfatlanta kolektiva, kojeg su neki muzički novinari nazvali jednim od zanimljivijih regionalnih trap imena, a zapravo nama zvuči blijedo (uz primjerenu foto ilustraciju iz spota).

I najvećima se događaju loši trenuci. Ovaj Vojkov ćemo pripisati bezvoljnosti u apatičnom vremenu koronokrize, očekujući da će on opet ‘uzjahati zmaja’ kad nam se svima vrati dobro raspoloženje.