Festival srpskog podzemlja no. 5 – portreti bendova u programu

Muzika - regija Show Time

Peti Festival srpskog podzemlja održava se 12. i 13. 4. u hali 6 Novosadskog sajma i kratkim portretima predstavljamo bendove koji će se bez prekida smjenjivati na dvije festivalske bine.

Kako prefiks ’underground’ kaže, oni su daleko od svih mainstream medija i ovo je jedina prilika da se predstave i potvrde kako je ova scena vrlo dinamična i prati svjetske tokove, te ima brojnu i vjernu publiku.

TRI KAPLJICE, novosadski ženski punk rock sastav koji je postao sinonim za odličan koncertni performans prepun energije, dinamike i direktnog stava i prvi put će nastupiti na FSPu.

BRIGAND, predstavnici pančevačkog podzemlja po prvi put će se predstaviti publici FSPa sa svojim upečatljivim alternativnim zvukom prožetim mnoštvom uticaja od sludge-dooma do noise pa i metala.

OTVORENI PRELOM, anarho core-punkeri iz Sente će po prvi put zatresti temelje FSPa i prenijeti svoje beskompromisne stavove.

RIVERROTH, najaktivniji podmladak novosadske thrash-black metal scene takođe prvi put nastupaju na FSPu i sa sobom donose energiju i pozitivno ludilo najnovijih stanovnika domaćeg podzemlja.

Festival srpskog podzemlja (foto Nemanja Đorđević)

CASILLAS, noise rock punk iz Novog Sada.

PLAMEN VEČNOSTI, unikatni dark noise ambient projekat iz Zrenjanina.

NORTHERN REVIVAL, stoner sludge metal iz Novog Sada.

POGONBGD, punk rock iz Beograda

REFLECTION, melodični hardcore iz Gornjeg Milanovca

PO KRATKOM POSTUPKU, garažni punk rock iz Beške.

Festival srpskog podzemlja THE STONE

THE STONE, veterani underground scene u Srbiji i definitivno najpoznatiji ekstremni bend izvan granica zemlje, poznati po surovom black metal zvuku.

DOWNSTROY, spadaju u groove metal velikane, a kao povratnici na FSP predstavljaju i novi album koji je nedavno objavljen pod nazivom ’’Clone’’.

BLANKFILE, jedan od najaktivnijih metalcore bendova ponovo će se popeti na jednu od FSP bina i fanovima predstaviti dinamičnu kombinaciju metal i hardcore zvuka.

SLAVINA LJUBAVI, unikatna pojava na underground sceni, bend koji njeguje oldschool post-punk zvuk sa primjesama dark-wave pravca i publici će predstaviti svoju lucidno mračnu izvedbu ovog zvuka.

VICERY, novo ime na underground sceni Srbije donosi progresivni death metal zvuk sa mnoštvom originalnih upliva i vrlo dinamičnim ženskim vokalom.

Festival srpskog podzemlja VICERY