Jeremiahs

Zadarski Jeremiah’s objavili odličan prvijenac, blues/rock/funk album ‘Time To Rob”

Muzika - regija Show Time

Najavljen nedavno singlom “Moving On”, svoj prvi album će blues/funk/rock bend iz Sv. Filipa i Jakova i Zadra koncertnu promociju albuma izvesti večeras, 13. 12. u zagrebačkom KSET-u.

Jeremiah’s, blues/funk/rock šestorka iz Sv. Filipa i Jakova i Zadra, skrenuli su na sebe pažnju nakon što im je prošle godine dodijeljena Mega Music nagrada za najbolji mladi bend, a ocjenu potvrdili ovogodišnjom pobjedom na 22. HGF-u i devetom Croatian Blues Challengeu.

Predvođeni odličnim i vrlo upečatljivim vokalom Mirte Juran (aka Juan Mirta), bend koji još čine Roko Vodopija (gitara), Jeremija Eškinja (bubanj), Luka Ćetković (bas gitara), Frane Škara (usna harmonika) i Ante Brzić (truba, vokal), odlikuje se eksplozivnim i emotivnim nastupima, pa su dobili priliku da dijele pozornicu s poznatim grupama T.B.F., Let 3, Kojoti i M.O.R.T. Kao pobjednici blues nadmetanja, svirali nekoliko koncerata u SAD-u, a pojavili su se na brojnim festivalima diljem regije, što im je sigurno već donijelo širi krug ljudi koji će ih od sada dalje pratiti.

Prvi album ‘’Moving On’’ tome će još više pridonijeti, pa ga možete poslušati na digitalnim platformama Deezer i Bandcamp, dok će fizička izdanja biti dostupna na koncertima.

Album “Time To Rob“ je konceptualno, odnosno produkcijski podijeljen u dvije cjeline.

Prvu čini pet pjesama snimljenih u Dark Horse studiju u Nashvilleu, u američkom Tennesseeju, gdje su početkom ove godine stigli zahvaljujući spomenutoj pobjedi Croatian Blues Challengeu, te na najbolji način iskoristili priliku da osjete i na vlastiti način u snimke prenesu duh izvornog bluesa.

Drugi dio albuma i preostale četiri pjesme snimljene su u filipjanskom kinu, u improviziranim okolnostima u kojima su producent i snimatelj Predrag Ćosić i članovi benda pregradama od drveta i pleksiglasa sami doslovno lovili zvuk. Onaj sirovi, neušminkani, rockom pojačani i energični, što se u pjesmama itekako osjeća.

Dogodio se tako “Time to Rob“, album koji je ulovio koncertnu energiju Jeremiah’sa.

Večerašnja koncertna promocija u zagrebačkom KSET-u prva je u nizu. U narednim mjesecima, očekujemo, dalmatinski blues rock bend će ovu zimu još često razbijati svojom vatrenom svirkom.