Nova imena region scene: Krilat i beo, akustični nesvrstani pop (Beograd)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Beogradski bend Krilat i beo postoji od 2016. godine i svirao je na nekoliko poznatih festivala te brojnim klubovima u Srbiji i sada je i raspoložen i spreman za stepenicu više – svoj prvi album.

Zvuk benda nose akustični instrumenti, među kojima su gitara i viola u prvom planu, a žanrovski je nesvrstan. Ne pripada, dakle, ni jednom strogo zatvorenom bloku, jer njihove autorske pjesme, kako kažu, ”nose poruku ljubavi prema čovjeku i obraćaju se onom dobrom u čovjeku” i, kao takve, stilski trebaju biti otvorene za sve ideje.

Zato u predstavljanju na svojoj fb stranici napominju: Nemojte očekivati da ćete pročitati nešto o zvuku benda, nezahvalno je danas pisati o tako nečem. Poslušajte bend.

Ali, ako nešto može biti prava ilustracija toga gdje Krilat i beo pripadaju, to je onda sjajna fotka iz njihovog albuma.

Krilat i beo

Oni su, ova slika govori, urbani bend i muzika im se bazira na duhu ulične svirke. To znači da će vas pokušati dirnuti, makar samo u prolazu, a kad se zaustavite, onda će vas i uvući u svoj prostodušni svijet koji opisuje prvi singl vrlo prikladnog naziva ”Budi vesela” s kojim Krilat i beo najavljuje debitantski album u pripremi.

Krilat i beo su Ilija Zipevski (glas i akustična gitara), Nemanja Stanić (kahon i klavijatura), Bojana Tomasević (viola i prateći glas), Dragan Milosavljević (perkusije i harmonika) i Boris Belić (bas gitara).

Do sada su nastupali na nekoliko festivala, kao što su kragujevački Arsenal, znameniti beogradski Dev9t i Besa na otoku Visu, kao i mnogim klubovima u Srbiji.

”Budi vesela” je prva od 12 pjesama o dobru s kojima će se približiti i publici do koje još nisu stigli uživo.