Predin i Dedić

Dvostruki bis i ovacije za Predina i Matiju Dedića

Muzika - regija Show Time

Jučer se pred rasprodanom Velikom dvoranom KD Vatroslava Lisinskog održao jedan od najznačajnijih koncerata ove sezone: “Tragovi u sjeti 1+2” ponajvećih zvijezda ovdašnje glazbe, Zorana Predina i Matije Dedića.

Čuveni pjevač i pijanistički virtuoz, dva veličanstvena umjetnika, pokazali su da pripadaju najvećim regionalnim izvođačima. Potvrdila je to i dupkom puna dvorana, koja je oduševljeno upijala dojmljivo glazbeno istraživanje nostalgije i sjete, briljantno Predinovo baratanje kompleksnim emotivnim sadržajem pjesama, Dedićevo neusporedivo, zapanjujuće sviranje. Suptilna, ali iznimno efektna podrška pratećih glazbenika (producenta obaju albuma Danila Ženka na sintesajzeru te triju pratećih pjevačica) te upečatljivi, melankolični vizuali Roka Predina projicirani na platno na pozornici – sve to je doprinijelo iznimnom dojmu ovog izuzetnog koncerta.

Zoran Predin i Matija Dedić
28.03.2017, zagreblisinski, tragovi u sjeti, koncert, zoran predin,matija dedic filip hofer

Predin i Dedić po prvi su puta na jednom nastupu izvodili pjesme s dvaju albuma “Tragovi u sjeti”, na kojima su interpretirali neke od najpoznatijih pjesama s ovih prostora koje na razne načine obrađuju teme sjete, nostalgije i melankolije. “Odlazak”, “Potraži me u predgrađu”, “Jesen u meni”, “Šta će mi život”, “Galeb i ja”, “Zažmuri”, “Magla” i “Tvoje nježne godine” samo su neke od nezaboravnih pjesama koje su jučer zaživjele u njihovim fascinantnim izvedbama.

Da i tako intimna muzika, kada je izvode najveći, s lakoćom može ponijeti čitavu koncertnu dvoranu pokazalo se odmah na otvaranju i nije se prestalo potvrđivati do njegova kraja: publika je oduševljeno reagirala na svaku izvedbu, povremeno i zapjevavši s Predinom koji ju je na to poticao u pravim trenucima.

Zoran Predin
28.03.2017, zagreblisinski, tragovi u sjeti, koncert, zoran predinfilip hofer

Dedić, nedavno nominiran za čak pet Porina, od pjesme do pjesme je zapanjivao svojom genijalnošću, bilo kao pažljiva, nevjerojatno profinjena pratnja, bilo kao solist u svojim spektakularnim dionicama.

Uz Predinovu muzičku i pripovjedačku karizmu, kojom je držao čitavu dvoranu potpuno opčinjenu, nije čudilo da je ovaj koncert završio na jedini način na koji je i mogao – dvostrukim bisom i ovacijama.

FOTO: Filip Hofer / Story