Closed! Sugestivna fotografija Keitha Richarda

Muzika - svijet Show Time

Nekoliko sati nakon objave da je preminuo bubnjar Charlie Watts, njegov najbolji bendovski prijatelj Keith Richards objavio je na svojoj stranici jednu od onih fotografija koje potvrđuju da mogu kazivati više od 1000 riječi.

Charlie je preminuo 24. 8. i nekoliko minuta iza ponoći Keith je objavio fotografiju bubnjarskog seta sa dirljivim natpisom ‘’Closed’’ i bez teksta, a komentare je ispisalo desetine hiljada fanova.

‘’I think this is the more saddest photo in my entire timeline’’, napisao je jedan, no znakovite su poruke poput ‘’Stonesi su gotovi bez Charliea, call it off!’’.

Nešto kasnije pojavila se fotografija koju je Mick Jagger odabrao u svojim objavama na društvenim mrežama. Ni ona nema natpis i prikazuje nasmijanog Wattsa kako nastupa sa svojim jazz bendom, The ABC i D Boogie Woogie, u jednom kazinu u Švicarskoj početkom 2010.

O ranije najavljenom nastavku turneje ‘’No Filter’’, kojeg bi Stonesi trebali započeti krajem idućeg mjeseca u Americi, sasvim očekivanog još ničeg novog nema u medijima.

O dvije različite slike ključnih članove benda – ‘’zatvoreno’’ i ‘’život ide dalje’’ – možemo samo nagađati i čekati zvaničnu informaciju.