Poziv rock alternativcima: još par dana za prijave na BL Rising

Muzika BiH Show Time

Prošle godine u Banja Luci je pokrenut BL Rising, festival autorskih alternativnih bendova i, nakon što je do sada okupljao domaće izvođače, od iduće godine postaje internacionalna smotra.

Ukupno 20 bendova nastupilo je na prošla dva izdanja. Ove godine, 5. i 6. aprila u banjalučkom City pubu, najbrojniji su bili metalci i predstavljeni su Dick is Dead (Doboj), Reluctant (Tuzla), Degenek (Banja Luka), Grin Bulz (Banja Luka), Bombarder (Sarajevo/Beograd) i Futurephobia (Sanski Most/Prijedor/Banja Luka).

Treći BL Rising zakazan je za 3. i 4. april 2020. godine u istom prostoru i organizator, udruženje ”Kultura kulturi” iz Banja Luke, objavljuje da već ima prijave bendova iz pet država, te da će među gostima, kao prvo ime festivala, svirati Morost iz Slovenije, death black progressive metal sastav koji je ove godine nastupao na znamenitom slovenačkom festivalu Metal Days u Tolminu.

Autorski alternativni bendovi svih žanrova, koji žele biti dio ove priče i imaju bar pola sata autorskog materijala, još se mogu prijaviti za sudjelovanje na BL Risingu preko zvanične web stranice, Facebook stranice i događaja.

Prijave su otvorene do 16. decembra.

Posebnost BL Risinga je i njegov humanitarni karakter, pa su se do sada prikupljena sredstva darivala javnoj kuhinji ”Obrok ljubavi”, u fond za liječenje Laforine bolesti kao i za pojedinačnu pomoć u liječenju, a to će biti vodilja i trećeg izdanja festivala.

BL Rising