Beogradski koncertni kalendar za novembar 2019. vol 2

Koncerti Muzika - regija Show Time

Od Orthodoxs Celtsa, Iron Maiden Tribute, Ede Maajke, Ane Avramov, Bunt rock festivala do Perpetuum Jazzille, Rock Opere 2, Psihomodo popa i YU grupe – i nastavak beogradskog koncertnog novembra vrlo je bogat i atraktivan.

19-11. Kombank dvorana: Yasmin Levy

Yasmin Levy je velika zvijezda izraelske i španske etno-pop scene i prvi put stiže u Beograd, a izvodi muziku koju čini kombinacija jedinstvenog kulturnog naslijeđa sa modernim pop zvukom.

20-11. Sava centar: Olafur Arnalds

Islandski muzičar Olafur Arnalds premijerno je u Srbiji i predstalja veoma zanimljiv, četvrti solo album “Re:member”. Pijanista, vizionar, kompozitor filmske muzike, svestrani kreativac u modernom svijetu instrumentalnih djela tražio je sebe u raznim fazama stvaralaštva: od uloge bubnjara u hardcore bendu do sviranja Šopena.

22-11. KST: Orthodox Celts, 20 godina albuma Green Roses

Orthodox Celts godišnje ima barem dva koncerta u Beogradu, na dan Svetog Patrika 17.03 i na Beer festu. Sada imaju i treći, povodom 20 godina od sjajnog albuma “Green Roses”, a to je i početak turneju koja obuhvata 10 gradova u Srbiji.

22-11. Klub Atom Akademija: Orvel69

Hard rock bend Orvel69 osnovan je u decembru 2012. godine i konstantnu postavu čine Željko Jovanović (vokal), Nenad Radetić (gitara), Ivan Stanković (bass gitara) i Boris Grahovac (bubanj), a imaju jedan EP sa 4 pjesme: Godine, Bleda senka, Napušten grad, Nulti čas (obrada Rok Mašine).

U susret koncertu u Atom Akademiji na svom kanalu su predstavili novi video spot ”U pregrađu pakla”.

22.11.  Elektropionir:  Piece of Maiden

Vrhunsku metal ekipu Iron Maiden tribute banda iz Beograda predvodi Bogoljub Manić iz Niša, čiji glas zvuči skoro kao Dickinsonov. Legendarni album “Powerslave” će izvesti u cjelini, uz hitove iz ostalih faza slavnog benda, ali i par pjesama iznenađenja. Na posljednjem koncertu Piece Of Maidena Elektropionir je bio pun…

22-11. Subbeerni centar: Edo Maajka

Poslije šest godina diskografske pauze, Edo Maajka je 2018. objavio album ‘’Put u plus”, kojim je dokazao da je i dalje jedan od najboljih MC-jeva na našim prostorima. Tri godine je prošlo od njegovog posljednjeg solističkog koncerta u Beogradu. Zato ove noći Maajka dolazi da ‘razori’ i nadoknadi fanovima vrijeme čekanja, a snjim na sceni su odlični muzičari Mirsad Dalipi – bubnjevi, Mario Rašić – bas, Toni Starešinić – sintisajzer i Kruno Domaćinović – gitara.

22.11. Knap club:  Ana Avramov

Muzika Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizam. Anin kontra alt-vokal kritika mahom opisuje kao mračan, hipnotičan, moćan, senzitivan, intiman, dok je neki porede sa PJ Harvey, ima onih koji je nazivaju ženskim Bob Dylanom, a neki čak i ženskim Tom Waitsom. Ana je u novembru 2018. objavila EP ‘’Open Heart’’ i za njega je dobila najviše ocjene od kritike u regionu.

22.11. Klub Fest, Zemun: Bunt Rock festival

Bunt rok festival starta u klubu Fest i jednom mjesečno publika će uživo slušati bendove koji su prošli kroz ovaj važan festival. Prve večeri nastupaju beogradski Viva Vops i Logička greška (intenzivno rade na autorskim pjesmama za debi album), te Wajz, reperi iz Zemuna, čiji članovi su još srednjoškolci.

23.11. Dom omladine, sala Amerikana: Kadebostany

Švajcarska elektro-pop atrakcija, Kadebostany, na turneji predstavlja novi album Monumental”, a zanimljivo je da je njihov hit “Castle in the Snow” ušao na NASA playlistu za put na Mjesec 2024. godine.

23.11. Dom omladine, klub DOB: Sink

Bend će publici predstaviti novi materijal i pjesme koje do sada nisu izvođene, a na repertoaru će se naći i veliki broj numera sa prethodna dva izdanja -„Sve što nisam ja“ (2014) i konceptualno ostvarenje „Pred stubom sram“ (2017).

23.11.  Božidarac: Bad Copy & Prti Bee Gee

Prti Bee Gee & Bad Copy zajedno i poručuju iz Božidarca: nabavite karte na vrijeme jer će koncert sigurno biti rasprodat!

23-11. Štark Arena: Severina

Nakon velike regionalne turneje ‘’Dobrodošao u klub”, koju je vidjelo preko 250 hiljada ljudi, Severina najavljuje novu, još spektakularniju turneju ‘’The Magic Tour”, čiji je početak 16. novembra u rodnom Splitu, nakon čega se ova magična noć nastavlja u beogradskoj Štark Areni 23.11. i potom u Ljubljani, Zagrebu, Skoplju. Sa Severinom širom regije putuje preko 100 osoba uključenih u organizaciju i čak 15 šlepera opreme. Na bini je 15 muzičara, simfonijski orkestar, 25 vrhunskih plesača.

26.11. i 27.11. Bitef Art Cafe: Massimo ‘Vještina boutique’

Treći puta ove godine Massimo Savić je u Beogradu, a povod za novo dvodnevno gostovanje predstavlja koncept podsjećanja na dva albuma obrada ex-yu hitova “Vještina” vol. 1 i 2, koji su ga prije 15 godina vratili u sam vrh popularnosti.

28.11. Sava centar: Rock opera 2

Rock opera kao brend – originalno izdanje rasprodalo je dva Sava centra i SNP u Novom Sadu. Sjajni muzičari Opere Srpskog Narodnog Pozorišta i Novosadskog Big Benda, sada ujedinjeni pod nazivom Pop’s Orchestra, vokalni i instrumentalni solisti pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika pripremili su nove aranžmane svjetskih hitova. Na programu Rock opere No 2 će se naći pjesme bendova Toto, Whitesnake, AC/DC, ZZ Top, Princa, Rolinstones, Doors, Queen, Pink Floyd, Deep Purple.

29.11. Dom omladine, sala Amerikana: Psihomodo pop

Psihomodo pop već neko vrijeme nisu gostovali u Srbiji, a sada imaju ozbiljan razlog – upravo su objavili novi album ”Digitalno nebo”, koji će činiti okosnivu programa uz sve njihove dobro poznate hitove.

29.11.  Sava centar:  Jela Cello & Power Symphony Orchestra

Poslije niza koncerata u zemlјi i svijetu, Jela Cello (Jela Mihailović) priređuje prvi veliki beogradski koncert uz pratnju velikog simfonijskog orkestra. Nјene interpretacije ”Purple Haze” (Jimi Hendrix), ”Eleanor Rigby” (The Beatles) kao i srpskih narodnih pjesama privukle su pažnju širokog auditorijuma i poznatih svjetskih producenata. Koncert u Beogradu najavljuje se audio-vizuelni spektakl, a Jela Cello & Power Symphony Orchestra izvode muziku sa Jelinog najnovijeg autorskog albuma “Potraga za magičnim violončelom”.

29.11.  Dom omladine, klub DOB: Soulcraft & Ras Mc Bean

Srpski reggae bend Soulcraft kojeg predvodi pjevač Ras Mc Bean predstavljaju svoj aktuelni album “Reggae On A Mission“, koji je objavljen u maju 2018.

29.11. i 01.12. Bitef Art Cafe: Negative, 20 godina benda

Prvi koncert na Dan republike je rasprodat, zato je pušten novi kontigent ulaznica za drugi termin, 1.12. Ivana Peters i dalje je jedan od najboljih ženskih vokala na ovim prostorima, a sa svojim rock bendom slavi 20 godina od nastanka, uz nezaboravne hitove “Zbunjena”, “Ja bih te sanjala”, “Svetu tuge”…

29.11., 30.11. i 13.12. Štark Arena: Zdravko Čolić

Kako je, zapravo, već rasprodao u rekordnom roku karte za prva dva termina, Zdravko Čolić je zakazao i treći koncert za 13. 12. Koncerti na turneji “Ono malo sreće” nazvanoj po aktuelnom albumu na listi imaju više od 40 pjesama, što znači oko tri sata zabave za publiku.

30.11. Sava centar: Perpetuum Jazzille

Jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svijetu, zbog velike potražnje ponovo dolazi u Beograd. I ovoga puta vokalni sastav iz Slovenije sprema bogat repertoar različitih žanrova muzike, od popa, rocka, jazza, bossa nove, gospela i hitove Abbe, Michaela Jacksona, Queen, Lady Gage, Bee Gees, Toto…

30.11. Kombank dvorana: Nebojša Dugalić & Boris Pingović ‘Da, to su bili dani’

Muzičko-poetski kabare’’Da, to su bili dani’’ izvedi se 300. puta! Dva glumca sa gitarama pričaju anegdote, pjevaju i sviraju različite muzičke žanrove, od šansone i rock n rolla do domaćeg i stranog evergrina, te kazuju poeziju znamenitih pjesnika, što je formula koja očito oduševljava publiku.

30.11. Wurst Platz: Yu Grupa

Velikani rocka i poslije pola stoljeća su neumorni. Braća Žika i Dragi Jelić uz mlađanog Petra vraćaju se poslije godinu dana u Wurst Platz, a ovog ljeta bili su na turneji po Srbiji na raznim festivalima, koju su krunisali nastupima u Beogradu – na Beer Gardenu (Ada) i na Beer festu (Ušće). Neumorni, neumoljivi, uvijek željni sviranja.