Adria Muzzik Video Awards 2020.

Film & Foto & TV Muzika - regija Show Time

Festival kratkog glazbenog filma je manifestacija koja želi prezentirati i potaknuti razvoj muzičke industrije te filmske i videoprodukcije u regiji.

Festival AMVA 2020. vrednuje ostvarenja iz ovih oblasti kroz šaroliku žanrovsku selekciju – pop, rock i srodni moderni muzički žanrovi.

Online TV festival Adria Muzzik Video Awards 2020. će predstaviti produkciju kratkih filmova objavljenih u periodu od 1. 1. 2018. do 31. 12. 2020. u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji i Bugarskoj, a radovi se mogu prijaviti do 15. januara 2021. godine.

Žiri će 15. 2. objaviti liste nominiranih spotova, a publika će moći glasati do 28. 2. za najbolje u 14 kategorija.

U programima TV kanala Muzzik, RTS 3, CMC i drugih televizija iz regije koje su partneri projekta moći će se kroz seriju posebnih emisija upoznati s ostvarenjima izvanredne regionalne videoprodukcije. Na web stranici www.muzzik.tv moći će glasati za nominirane radove, a preko Android aplikacije MUZZIK TV i pratiti specijalni festivalski TV kanal Adria Muzzik Video Awards.

Nagrade izvođačima dodjeljuju se u kategorijama: Najbolji video, Video novog izvođača, Rock video, Hip-hop video, EDM video, Pop video, Indie video, Fusion video (World, Etno, Jazz) dok se autorima spotova nagrade dodjeljuju u kategorijama: Najbolja režija i art direkcija, Najbolja kamera, Najbolja montaža i postprodukcija, Najbolja koreografija i art direkcija.

Mail za prijavu je adriavideoawards2020@gmail.com i ona treba sadržavati naziv i kontakt izvođača, link videospota, godinu izdanja i ime izdavača