Svijetli trenutak nesretne 2020. – novi zagrebački bend terminator

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Zagrebački rock bend terminator, nakon singlova “Prokleti Zec”, “Rubikon Dama” i ”Ovo nije raj”, objavio je nedavno album prvijenac nazvan po trećem singlu i makar mrvu – ili bogme kao gromada – ublažio ovu ludu godinu za zaborav.

Nije bilo teško zalutati u magli grozne, tužne i odvratne dva-nula-dva-nula godine. Zabavili se problemom kako otjerati od sebe avet koja je u dobroj mjeri davila i muzičku scenu, pa nije čudo da nešto vrijedno pažnje promakne.

Tako se i u našem redakcijskom elektronskom sandučiću negdje zavukla vijest o novom zagrebačkom bendu terminator i njihovim prvim video singlovima. Ali, ima pravde u svemiru, pa vijest nekako sama iskoči i raspali u glavu: ovaj zvuk rocka i funka sa vatrenim ženskim vokalom treba kao terapiju slušati svaki dan.

Zagrebački bend postoji, zapravo, tri godine i svirao je u puno klupskih prostora, dospio i u finale zabočkog HGF festivala nove muzike. Uz to, sanjali su da su svirali kao predgrupa Foo Fightersima na Wembleyju i dogovarali turneju sa svjetskim velikanima, među kojima su – Red Hot Chilli Peppers. Jedan od njihovih uzora sigurno, jer se to naslućuje u pjesmama zagrebačkog benda.

A snovi se ostvaruju onima koji sanjaju.

Terminator su Katarina Vukadin (vokal i autorica tekstova), Dinko Pasini (gitara), Željko Kožar (bubanj) i Ivo Dunat (bas), a ova trojka kolektivno potpisuje i muziku benda.

Čisti rock and roll (ali i sa pomalo prljavog gitarskog zvuka), malo pop nota i provlačenje funk ritmova,  za šta su odgovorni razigrani bubnjar Kožar i basista Dunat (koji svira bas gitaru sa šest žica pa bas linija pršti od tonova) – to je ta vrlo prosta formula terminatora, koji bez pretencioznog muzičkog ”filozofiranja” čini ono što mu ime kaže – razara.

Radost muziciranja i svoje umijeće, kao i naum da ne budu zvijezda repatica koja će brzo proletjeti nebom i nestati, bend vrlo duhovito implicira – kažu da za 6 godina, 9 mjeseci i nešto malo dana slave svojih 10 godina postojanja.

Jedva čekam, pa makar to bilo za 6 godina i 9 mjeseci, da ih čujem uživo.

A vama i puno ranije, budete li u prilici, terminator srdačno preporučujem.

(J.D.)