Igralom najavljuje drugi studijski album

Muzika - regija Show Time

Niški alternativci su prvim singlom “Zlato” najavili svoj drugi album “Sunovrat”, koji će se u septembru pojaviti pod etiketom nezavisnog izdavača Ammonite Records.

Igralom – čiji je naziv duhovita igra riječi u značenju koje opisuje svačije djetinjstvo ‘igramo se lomeći i lomimo igrajući se ostacima’ – niški je alternativni bend koji su u ljeto 2015. formirali Mladen Marjanović (gitara i prateći vokali), Dimitrije Simović (vokal i bas gitara) i Mark Tomović (bubanj i perkusije), a potonjeg je početkom 2018. zamijenio Darko Urošević.

Igralom

Zvuk i groove grupe su od samog početka usmjereni ka muzici Zapadne Afrike, assoufu, afro beatu i pustinjskom bluesu iz Sahare, odsviranima u alter-rock maniru klasičnog rock trija.

Krajem 2015. u poznatom muzičkom studiju ”Šamarčina” u Vrbasu, Igralom snima debitantski album ”Pogrešna poznanstva” i odmah skreće pažnju na sebe zbog te jedinstvene kombinacije na ovdašnjoj sceni, koju je, mahom uz hvalospjeve publike i medija, predstavio na niz živih nastupa po Srbiji,  Hrvatskoj i Sloveniji.

I drugi album ”Sunovrat” ekipa je snimila u ”Šamarčini”, a kao njegovu najavu objavili su svoj prvi video spot u karijeri, za pjesmu ”Zlato”, i novi materijal već su počeli koncertno predstavljati – u četvrtak 22. 6. u beogradskom klubu 20/44, te večeras u novosadskom Domu B-612.