Melissa Etheridge (photo by Burak Cingi/Redferns via Getty Images)

Melissa Etheridge – divlja i usamljena

Muzika - svijet Show Time

Dobitnica nagrada Grammy i Oscar, ikona folk-rocka i aktivistkinja Melissa Etheridge predstavila je najnoviji singl “Wild and Lonely” koji će se naći na njenom skorašnjem studijskom izdanju “The Medicine Show”.

U svojem prepoznatljivom folk-rock izrazu, Etheridge u ovoj pjesmi istražuje tematiku samoće i ljudima urođene potrebe za ljubavlju.

Kredibilitet američke kantautorice da autentično progovara o angažiranim temama odavno je poznat­ – ona je godinama posvećena i aktivizmu, te je učinila mnogo po pitanju ljudskih prava, LGBTQ prava i podizanju svijesti o raku dojke.

Pjesma “Wild and Lonely” jedan je od singlova koji će se naći na Melissinom 15. studijskom izdanju “The Medicine Show”, koji će se pojaviti 12. 4. s producentskim potpisom Johna Shanksa (Keith Urban, Bon Jovi, Kelly Clarkson).

Melissa Etheridge jedna je od najvećih kantautorica u današnjem rocku, a svoj status je počela graditi od debi izdanja 1988. godine i među brojnim formalni priznanjima su dvije nagrade Grammy, dok joj je pjesma ”I Need to Wake Up”, koja se našla u dokumentarcu An Inconvenient Truth, donijela nagradu Oscar.