Vlatko Stefanovski & Vojni orkestar

Jedan sasvim neobičan koncert Vlatka Stefanovskog

Muzika - regija Show Time

Kad je Vlatko Stefanovski pozvan da sviraju zajedno, bio je skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je nakon prve zajedničke probe ostao ‘potpuno fasciniran zvukom i profesionalizmom tog orkestra’.

Još prije dvije godine dirigent Big Band Orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani. Kako rekosno, gitarista je u početku bio skeptičan, a onda se dogodio ”koncert za pamćenje”, koji je ostao zabilježen na prošlogodišnjem CD-u i DVD-u “Big Band Orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski”, u izdanju ZKP Ljubljana, na kojem su zabilježene izvedbe ”Gypsy Song”, ”Jovano Jovanke”, ”Stratus”…

Vlatko Stefanovski & Vojni orkestar

Dakle, prva repriza tog događaja zakazana je za 21. 4. u beogradskom Sava centru.

Siguran sam da ćete biti impresionirani mojom novom muzičkom avanturom i bogatim zvukom tog izvanrednog Big Benda“, poručuje Stefanovski. “To nije klasični vojni orkestar, već zvuči kao svaki veliki džez big bend. Svi članovi su izvanredni instrumentalisti i uglavnom su džez muzičari. A njihova pojava je veoma atraktivna, jer nastupaju u paradnim uniformama. Orkestar ima i ženske članice, zadužene za prateće vokale“, riječi su Vlatka Stefanovskog, koje su prava preporuka publici da ne propusti jedinstveni muzički događaj u organizaciji beogradske Long Play produkcije.

Kako zvuči, možete se sami uvjeriti.