hard rock grupa Moskva

Riječki hard rock bend Moskva predstavlja 3. album

Muzika - regija Show Time

Novim singlom ”Sretan kraj” riječki rock kvartet Moskvä predstavlja svoj treći studijski album ”Elektrik instinkt”, koji će koncertnu promociju imati 15. 3. u Vintage Industrial baru u Zagrebu.

Moskva je rock bend iz Rijeke, osnovan 2011. kao klasični rock combo – Tamara Dorčić za mikrofonom, Ivan Ujević na bubnju, Kruno Kukuljan na basu i Vladimir Tomić na gitari.

Nakon nekoliko godina učestalog sviranja, njihov potencijal je zapazio Dallas Records i pod ovom etiketom se krajem 2012. pojavljuje debitantski album ”Poligraf”, a drugi album ”Lovesexdistortion” izlazi početkom 2015.

hard rock grupa Moskva

Stilski fokus bend usmjerava na inspiraciju hard i blues rockom ’70-ih, koji se čuje i na nekoliko songova s prva dva albuma. U tom maniru Moskva je s Matejem Zecom kao producentom snimila 10 pjesama u industrijskoj hali u Rijeci, od 1. do 10. 8., za svoj treći album ”Elektrik instinkt”. Materijal je snimljen kompletno live, hvatajući jedinstvenu live energiju i emociju benda izraženu čistokrvnim hard rockom.

Za singl “Sretan kraj“, kojim predstavljaju novi album, Moskva je snimila video u režiji Kristine Barišić.

Dojmove o ovom broju je Vlado Simcich Vava (grupa Turisti i bivši član Laufera) ovako pjesnički iznio: Sirov, ali bogat zvuk četvorke riječke Moskve pljusne me po licu. Slušam dalje, vuče me atmosfera tuge iz Sretnog kraja, svirka nigdje ne varira, glas je besprijekoran, pun samopouzdanja i nadmoćno empatičan, a srce mi do kraja razapne gitarski solo, leprša mi kao na pramcu broda drhtava duša izbičevana uzvišenošću!