Novi singl The Blondes: Od prvih taktova ne sluti na dobro – već na čudesno!

Muzika - regija Show Time

Otrcano je pitanje zašto neko na sceni eksplodira bez posebnog razloga (i temelja), dok drugi ostaju u polutami, a trebali bi biti zvijezde. Opatijski akustičarski duo The Blondes je, nažalost, među potonjima.

The Blondes su se pojavljivale u nekim našim ranijim tekstovima samo usputno, kao ime, i (naš grijeh) ozbiljniju pažnju posvetili smo im tek sada, uz novi singl ”Mol”, praćen video spotom.

Od prvih taktova nije slutilo na dobro – već na čudesno! Kako se aranžmanski razvija tema, kako samo narasta energija, kako, slikovito govoreći, ‘molska melankolija’ postaje ‘durska dramatičnost’, kako su moćni ti stihovi… ukratko, sve je u ”Molu” impresivno.

A u moru besmislenih videa – valjda ste to pogledali – i kratki film za ovu pjesmu (istaknimo autore, mlade redatelje Iru Tomić i Johna Karduma) rezultat je ozbiljnog promišljanja, pa na stihove ”Skočimo u nepoznato jugo, zaronimo u moju noć”, zajedno s autoricom pjesme Kristinom Radovčić, stvarno zaronimo.

Kako saznajemo, nije to bilo puko šminkersko snimanje u bazenu. Pjevačica je prošla obuku ronjenja sa svjetskom rekorderkom na dah, Lidijom Lijić, i roniocem na dah i multisportašem Vitomirom Maričićem.

“Taj čovjek mi je spasio život barem 50 puta tokom snimanja! Kad bih s utezima u robi skočila u dubok, mračan bazen i kad bih ostala bez zraka, on bi me čupao van. Inače ne bih uspjela”, tvrdi Kristina, otkrivajući, zapravo, s kakvom posvećenošću je željela slušatelju i gledatelju prenijeti ono o čemu pjeva.

I samo crnim humorom mačujem protiv svijeta, kaže još jedan stih ”Mola”.

Crni je humor i naziv The Blondes, kako su se nazvale Kristina Radovčić i Emanuela Lazarić, izrugujući se stereotipu o ‘plavušicama’.

Zbog ”Mola” smo zaronili u još neke njihove video materijale, otkrivajući da čak i kada izvode tuđe pjesme, poput ”Rolling in the Deep” (Adele), The Blondes su autentične. I famozne.