Kako Hollywood ubitačno kažnjava svoje otpadnike kao što je Kevin Spacey

Film & Foto & TV Show Time

Najnoviji triler ”Billionaire Boys Club”, sa jednim od trenutno najkužnijih glumaca Hollywooda, koji je optužen za neprihvatljivo seksualno ponašanje, krenuo je u kino distribuciju tako što je u petak prikazan u samo – 10 dvorana!

Nakon što se krajem prošle godine pojavio svjedok jednog davnašnjeg pedofilskog pokušaja Kevina Spaceyja, i to upravo u vrijeme kad je Hollywood žestoko potresao skandal Weinstein, crna priča o slavnom producentu koji je 30-ak godina seksualno zlostavljao mlade žene s kojima je radio, sudbina popularnog glumca bila je zapečaćena.

Promptno je, dakle, prekinuto snimanje jednog od najpopularnijih TV serijala, ”House of Cards”, u kojoj je on tumačio glavnu ulogu i bio jedan od izvršnih producenata, a njegov najnoviji film ”All the Money in the World” povučen je iz utrke za Oscar nominacije.

”Billionaire Boys Club” je urađen kao potencijalni blockbuster, od kojeg se očekivala fina zarada, no veliki distributeri su digli ruke od njega. Tek sredinom prošlog mjeseca ponuđen je na internetu kao ‘video na zahtjev’ i nije imao loš rezultat, ušavši među 30 najgledanijih, pa se nezavisni distributer Vertical Entertainment odlučio da 17. 8. s njim krene i u kina.

”Mi ne podržavamo seksualno uznemiravanje i na strani smo žrtava. Ovo nije ni laka niti neosjetljiva odluka da film pustimo u kino dvorane, ali vjerujemo da stotine članova ekipe koji su naporno radili na filmu zaslužuju priliku da publika vidi njihov konačni proizvod”, objavio je distributer.

No, bez uobičajenih pratećih sadržaja premijera, kao što su višestruke projekcije, crveni tepih, pojavljivanje u talk-show emisijama i na “naslovnicama specijaliziranih časopisa, film ne očekuju naročiti rezultati.

Početak distribucije u samo 10 dvorana dovoljno pokazuje sve strahove distributera.