Koncerti: odlični dupli program – Bluvinil i Silente u Hali

Koncerti Muzika - regija Show Time

Novi koncert u zagrebačkoj hali (petak, 9. 7.) pred publiku je doveo pop-rock četvorku Bluvinil i dubrovačke ‘lovce na čudesa’ Silente, čiji novi album očekujemo ove godine.

Prvi su na scenu izišli Bluvinil (Matej Nakić vokal i gitara, Bruno Jakelić bas gitara, Ante Lovrić Tancalo bubanj, Matija Maljoku klavijature).

Krenuli su skladbom Apaši, svojim hitom iz 2020. te odmah naišli na odličan prijem publike u već dobro popunjenom Hala parku. Uslijedile su Moderna, Komarac, izvedbe praćene pjevanjem ispred pozornice, a nakon Ova pjesma i Sigurna u nas, sve redom dobro poznate okupljenima, predstavljena je i nova skladba U tvojoj sobi, koja će se naći na novom, drugom albumu benda. Koliko je Bluvinil bio dobro primljen pokazuje poziv na bis, pa su nastup zvršili skladbom Heroji.

Silente (Doris Kosović, vokal, Tibor Karamehmedović – gitara, vokal, Sanin Karamehmedović – bas, Ivuša Gojan – bubnjevi, Šimun Končić – klavijature/gitara, vokal, Ivana Čuljak – violina, vokal) su krenuli silovito i raspoloženo s Nikada ovako, novom pjesmom koju su nedavno objavili kao najavu novog albuma

Redale su se Svila, Molim te zapiši a uz svaku skladbu raslo je i raspoloženje u ionako koncertom razgaljenoj publici. Cijelo vrijeme bilo je vrlo živo kako na sceni tako i ispred. Nastavili su nizati hitove ekspresijom, romantičnosti, sanjivosti, otuđenosti, neprilagođenosti kroz ljepotu glazbe koju donose publici ne ostavljajući ju ravnodušnom.

Terca, Morski ljudi, Mene moje uši lažu izvedene su na samom kraju, a poslije euforičnih poziva publike, uslijedio je bis sa Navečer se srca lome i Čudna li čudesa.

Još jednom, odlični Silente.

Priča i fotosi: Darko Marić