Marky Ramone

Svjetska punk legenda Marky Ramone na Demofestu

Muzika BiH Show Time

Bubnjar Marky Ramone, jedni živi član iz rane postave kultnog američkog punk rock sastava The Ramones, nastupa sa svojim bendom Blitzkrieg u revijalnom programu desetog Demofesta!

Marky je u Ramonesima 1978. naslijedio njihovog prvog bubnjara Tommyja Ramonea i danas je jedini živi član tog benda, kojeg smatraju za prvi slavni punk sastav na planetu.

Pod imenom Marky Ramone and the Intruders, u ’90-ima je snimio dva albuma, a nakon što je 2005. Počeo raditi radio show Punk Rock Blitzkrieg, formirao je bend Blitzkrieg (po prvom singlu Ramonesa “Blitzkrieg Bop“, uvrštenom među 500 najvećih songova ikas i 100 najvećih gitarskih numera svih vremena).

Marky Ramone i Blitzkrieg su objavili smao dva singla, ali su intenzivno koncertno aktivni, nastupajući po cijelom svijetu, te će tvrđavi Kastel zasvirati 20. jula, prve festivalske večeri jubilarnog Demofesta.

Organizator banjalučkog festivala podsjeća da je još samo nekoliko dana otvoren konkurs za demo bendove koji žele nastupiti u takmičarskom dijelu programa Demofesta, a svi detalji u vezi sa prijavljivanjem se mogu naći na zvaničnom sajtu festivala www.demofest.org.