Beth-Hart-Amsterdam-2018 (photo Rob Sneltjes)

Beth Hart – deveti i fantastični studijski album kraljice neo bluesa

Muzika - svijet Show Time

Koliko samo energije u 48-godišnjoj američkoj blues pjevačici i autorici!! Iako se dobronamjeran novinar-hroničar ne predaje euforiji, u slučaju Hartove to je teško izbjeći.

Beth Hart je u zadnjih nekoliko godina višestruko pohodila Beograd i Zagreb (nažalost, ne i bilo koji grad u BiH), tako da makar dio publike poznaje njen opus i, sasvim sigurno, svi koji su je slušali i gledali uživo još nose u sebi osjećaj te posebne energije, koja je na koncertima još izražajnija nego na snimcima.

Deveti studijski album “War In My Mind” najavila je krajem osmog mjeseca pjesmom sasvim tipičnom za njen blues i scenski epitet – ”Bad woman blues”.

No, ova tema nije reprezentativna za novi album.

S glavnim pečatom, zvukom akustičnog klavira, ”War In My Mind” je znatno smireniji od ranijih albuma i u prvom komentaru o razlozima Beth je rekla da se više nego ikada emotivno otvorila.

Istog dana kada se album pojavio na tržištu, na njenom video kanalu je objavljeno 7 od ukupno 12 pjesama koje ga čine. Sasvim dovoljno da u većinskim baladama doživite ‘novu’, melodijski smireniju autoricu, ali pjevački i dalje žestoku i moćnu, te se zaljubite u njenu muziku ako već niste.